Τσινέκε: «Μου άρεσε πολύ που ξαναπαίζουμε μαζί μετά από δύο χρόνια»

Written by  Μάι 31, 2022

Η ΚατερίναΤσινέκε είναι μία απ’ τις τέσσερις παίκτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο 3x3 EuropeCup (3-4/6) και μίλησε στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Womantowoman» με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την ΕβίναΜάλτση.

Αναλυτικά είπε:

Για αυτό που τη δυσκόλεψε πιο πολύ στο 3x3: «Πέρα απ’ τους πολύ γρήγορους ρυθμούς, πρέπει να πάρεις πολύ γρήγορες αποφάσεις, αλλά και η γρήγορη εναλλαγή απ’ την άμυνα στην επίθεση είναιmindgame. Είμαι πάντως λίγο πιο συνηθισμένη στο γρήγορο παιχνίδι απ’ την Αμερική».

Για τους αντιπάλους της Εθνικής στο 3x3: «Εμείς παίζουμε με την Πορτογαλία που οι παίκτριες είναι αθλητικές, ψηλές, έχουν όλο το «πακέτο». Μετά παίζουμε με την Ολλανδία, για την οποία δε γνωρίζω πολλά ακόμη. Είναι πιο πολύ θέμα ψυχολογίας και του ποιος θα μπει με περισσότερο πάθος να παίξει».

Για τις συμπαίκτριές της στην Εθνική 3x3: «Έχουμε συνεργαστεί με τα κορίτσια άπειρες φορές στο παρελθόν. Είχα να τις δω 2 χρόνια, οπότε μου άρεσε πάρα πολύ η ένωση που κάναμε ξανά, όπως μου άρεσε πάρα πολύ και το ότι η συνεργασία μας έχει μείνει ίδια από τότε, δεν άλλαξε τίποτα».

Για το ότι πήγε απ’ το Πανεπιστήμιο του Καρολάινα στο Μοντάνα: «Αυτή η αλλαγή μου έκανε πολύ καλό, ήμουν δίπλα σε ανθρώπους που με πίστεψαν, είχαν πολύ όρεξη για δουλειά. Το μεγαλύτερο σοκ για ‘μένα ήταν το καιρικό, είχε πολύ κρύο. Μου πήρε λίγο καιρό να το συνηθίσω, αλλά τα κατάφερα στην πορεία. Τα κορίτσια με υποδέχτηκαν πάρα πολύ καλά, δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή ότι ξεκινάω απ’ το «0». Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο πολύ αγαπάει η κοινωνία το γυναικείο μπάσκετ. Είχαμε περίπου 4 χιλιάδες άτομα σε κάθε παιχνίδι. Είναι τρομερό να παίζεις σε τόσο κόσμο, μ’ άρεσε πάρα πολύ».

Για την επόμενή της χρονιά που είναι η τελευταία: «Οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες απ’ την προηγούμενη σεζόν. Ομαδικά σίγουρα στοχεύουμε να πάρουμε την πρωτιά στην περιφέρεια, γιατί βγήκαμε 4ες πέρυσι, αλλά και να κάνουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα στο τουρνουά. Προσωπικά, θέλω να κάνω μια πιο σταθερή χρονιά από άποψη απόδοσης και επίσης θα ‘θελα να είμαι πιο ενεργή στο ηγετικό κομμάτι όπως μου ζητήθηκε. Είμαι λίγο πιο χαμηλών τόνων και θα είναι μεγάλη πρόκληση για ‘μένα αυτό».

Για το πώς είναι οι σπουδές στην Αμερική: «Είναι αρκετά απαιτητικό, θέλεις κι ένα συγκεκριμένο μέσο όρο για να έχεις το δικαίωμα να παίξεις στο πρωτάθλημα. Έχουν κανονίσει για τα πάντα, έχει συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να πας για να σπουδάσεις και επίσης σε «τραβούν» πάρα πολύ, δηλαδή έχουμε 4 προπονητές και ο κάθε προπονητές έχει ένα γκρουπ που σου αναλύουν τις υποχρεώσεις σου».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.