Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading

Written by  Ιουλ 04, 2022

Ιστορία γράφτηκε στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για το Ελληνικό Cheerleading στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cheerleading που διεξήχθη στην Αθήνα 1-3 Ιουλίου 2022. Ο σύλλογος, Ελληνικό Αστέρι, από την Θεσσαλονίκη κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο στην γαλανόλευκη ιστορία του αθλήματος στην κατηγορία Senior Team Jazz

Ο υπεύθυνος του συλλόγου Ελληνικό Αστέρι, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης μετά την κατάκτηση του χρυσού κυπέλλου δήλωσε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο! Οι προσπάθειες των αθλητριών, αθλητών και των προπονητών απέδωσε καρπούς. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες μας καθώς επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη με 4 Κύπελλα στις αποσκευές μας.» και συμπλήρωσε: «Οι ελληνικές ομάδες απ όλους τους συλλόγους που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες».   

Η Ελλάδα με 20 ομάδες να λαμβάνουν μέρος συγκέντρωσε συνολικά 6 κύπελλα (1 χρυσό, 2 ασημένια και 3 χάλκινα). 

Συνολικά περισσότεροι από 2.500 αθλητές, αθλήτριες και προπονητές από 21 χώρες, βρέθηκαν στο Κλειστό «Νίκος Γκάλης» της Αθήνας και μάγεψαν το κοινό τόσο στην κερκίδα, όσο και παγκοσμίως καθώς οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά από το Ολυμπιακό Κανάλι. 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην ιταλική ομάδα που εντυπωσίασε στην κατηγορία Special Olympics, παρουσιάζοντας πρόγραμμα ακροβατικού Cheerleading και χειροκροτήθηκαν απ’ όλους τους αθλητές και το κοινό κατά τη εκτέλεση του προγράμματος αλλά και την βράβευσή τους. 

Στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων βρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Υπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος, ο θρύλος του Ελληνικού και Παγκόσμιου μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, ο πρώην προπονητής και καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου και πλήθος επωνύμων. 

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλη Φουντεδάκη συνεχάρη για την πετυχημένη διοργάνωση και ο πρόεδρος  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Jeff Webb και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Aljaz Britvic.  

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, είναι το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Κύπελλο της FISU, στις 4-6 Νοεμβρίου 2022, στο Ηράκλειο της Κρήτης.   

Οι ελληνικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading 

1η θέση Senior Team Jazz Ελληνικό Αστέρι 

2η θέση Senior Doubles Cheer Hip Hop Βενέτη-Κουβελετσου (Ευαθλοι Τρικάλων)  

 θέση Senior Doubles Pom Καραμυτηλιού-Συμεωνίδου (Ελληνικό Αστέρι) 

3η θέση Junior Doubles Cheer Hip hop Αποστολιδου-Παυλίδου (Ελληνικό Αστέρι) 

3η θέση Junior Cheerleading All Girls ΣΗΓΑ Γύμναθλος 

3η θέση Junior Team Jazz Ελληνικό Αστέρι 

4η θέση Senior Team Hip Hop Αμαζόνες 

4η θέση Junior Doubles Cheer Pom Χυτήρη-Κουλούρη  

4η θέση Junior Team All Girls Ελληνικό Αστέρι 

4η θέση Junior Team Cheer Hip Hop Ελληνικές Σταγόνες 

5η θέση Junior Team Jazz ΑΓΟΠ Μυρτάλη 

5η θέση Senior Team All Girls L5 Ελληνικό Αστέρι 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.