Πανέτοιμος για το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

Written by  Φεβ 20, 2014

Έτοιμος για τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Top 16 είναι ο Ολυμπιακός που θα επιδιώξει να σπάσει για πρώτη φορά φέτος την έδρα του αντιπάλου του και να αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο πλεονέκτημα έδρας στα play off.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία του χωρίς προβλήματα και δείχνουν σε καλή κατάσταση και ψυχολογία προκειμένου να διεκδικήσουν τη νίκη που όχι μόνο θα δώσει μία επιπλέον ανάταση στο γόητρο απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, από τον οποίο έχει πληγωθεί ήδη δύο φορές φέτος, αλλά, ταυτόχρονα, θα «ψαλιδίσει» σημαντικά τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα έκανε λόγο για «παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων» και στάθηκε ιδιαίτερα στο επιπλέον κίνητρο που θα έχει ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα.

Για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να φτάσει στη νίκη πρέπει να παρουσιάσει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με ο,τι έδειξε στα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος στις δύο προηγούμενες ήττες αγωνίστηκε από ελάχιστα έως καθόλου, την ενέργεια και το πάθος που δείχνει σε άμυνα και επίθεση, θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τα ριμπάουντ και να επιβάλλουν το γρήγορο παιχνίδι τους, το οποίο μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να εξουδετερώσει με απόλυτη επιτυχία.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας του αγώνα το γεγονός ότι στην τελευταία προπόνηση της ομάδας βρέθηκαν τόσο οι πρόεδροι, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, καθώς και περίπου 200 φίλαθλοι που αποθέωσαν τους παίκτες και ζήτησαν τη νίκη στο ΟΑΚΑ. 

 Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι αισιόδοξοι πως αυτή τη φορά θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν στο τέλος. Να σημειωθεί δε, πως αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τζαμάριο Μουν, καθώς ο Αμερικανός, ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα, θα μπορεί από την ερχόμενη αγωνιστική να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.