Διέλυσε το Ρέθυμνο και σκέφτεται τη Φενέρ

Written by  Φεβ 24, 2014

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός επικράτησε 105-64 του Ρεθύμνου για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μπήκε πλέον σε διαδικασία προετοιμασίας  για τον πολύ κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου του Top 16.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από νωρίς αποφασισμένοι να καθαρίσουν το παιχνίδι και να μην ρισκάρουν κόπωση και πιθανούς τραυματισμούς και κατάφεραν από νωρίς να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Το 30-19 του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ενδεικτικό της επιθετικής πληρότητας που έδειξαν οι γηπεδούχοι που ανέβαζαν σταδιακά τη διαφορά, ενώ δεν έδειξαν να χαλαρώνουν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το ημίχρονο έληξε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με 50-34, στο τρίτο δεκάλεπτο το σκορ έφτασε το 72-50, ενώ το τελικό 105-64 ήταν ενδεικτικό της διάθεσης που έδειξαν οι παίκτες από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την δυνατότητα  να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του, αλλά και να δώσει χρόνο στον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε. Ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού πέτυχε συνολικά 12 πόντους, χαρίζοντας, μάλιστα, τη φάση της βραδιάς και έδειξε ότι με αρκετή δουλειά μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός επικτεντρώνεται πλέον στον πολύ κρίσιμο αγώνα με την Φενέρμαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου του Top 16, με τη νίκη, όπως έχει διαμμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο να είναι επιβεβλημένη, απέναντι, μάλιστα, σε μια ομάδα που μπήκε επίσης στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρόκρισης.

Στη διάθεσή του θα έχει αυτή τη φορά και τον Τζαμάριο Μουν, ο οποίος έχει δικαίωμα συμετοχής από αυτή τη φάση της διοργάνωσης και εφεής, κάτι που δίνει στον προπονητή του Ολυμπιακού μία ακόμα σημαντική λύση κάτω από τη ρακέτα.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο, θα εξεταστεί και σήμερα, ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις δεν δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό και δεν εμπνέει ανησυχία. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.