Φινάλε στο 3x3GR National Tour με μια μεγάλη γιορτή

Written by  Σεπ 26, 2022
Η Moneyball 3×3 από τη Σερβία ήταν η μεγάλη κερδισμένη των τελικών του 3x3GR National Tour. Μετά από συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση επικράτησε 13-12 της Ντίσελντορφ στην Πλατεία Συντάγματος και πήρε το εισιτήριο για το World Tour που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Η Ντίσελντορφ από τη Γερμανία κατέκτησε τη δεύτερη θέση και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Le Meroκamatik από τη Θεσσαλονίκη. Τις απονομές έκαναν οι Άγγελος Παπανικολάου, πρόεδρος της επιτροπής 3×3 της ΕΟΚ, Βασίλης Ντάκουρης, Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΚ και Θανάσης Μπασδέκης, επικεφαλής χορηγιών ΟΠΑΠ Α.Ε.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι η μοναδική που θα στείλει μέσα από το 3x3GR National Tour δύο ομάδες στο Παρίσι. Βάσει της κατάταξης των τουρνουά που είχαν ήδη γίνει το πρώτο εισιτήριο είχαν ήδη στα χέρια τους οι Rising Stars, οι οποίοι στον ημιτελικό ηττήθηκαν απόψε από τους Moneyball 3×3 με 22-17.

Στις Γυναίκες (Women +18) μετά από ένα ντέρμπι που κρίθηκε στο ένα σουτ στο τέλος της αναμέτρησης οι Black Panthers επικράτησαν της ομάδας For Three από τη Θεσσαλονίκη με 12-11. Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα Έλα να πάμε στο Νησί από την Κω και την Κάλυμνο. Τις απονομές έκαναν οι Γιώργος Ρομπέτας υπεύθυνος αθλητικών εκδηλώσεων ΟΠΑΝΔΑ, Άγγελος Παπανικολάου, πρόεδρος της επιτροπής 3×3 της ΕΟΚ και Κωστής Ζομπανάκης, πρόεδρος επιτροπής αθλητικού σχεδιασμού της ΕΟΚ.

Στην κατηγορία των Νεανίδων (Women U18) τον τίτλο πήραν τα Μελίσσια, καθώς στον τελικό επικράτησαν 10-7 της ομάδας Gpati. Η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Wanna Play. Τις απονομές έκαναν οι Κώστας Ρήγας, Δημήτρης Ευαγγέλου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και Νίκος Αβραμίδης, αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης Δήμου Αθηναίων).

Στην κατηγορία των Εφήβων (Men U18) η πρώτη θέση πήγε στους Laters που επικράτησαν της ΟΚΑΜ3 με 14-12. Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα Fetaverse. Τις απονομές έκαναν ο Βασίλης Ντάκους (Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΚ), Γιούρκας Σεϊταρίδης (αντιπρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ) και Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ).

Τα αποτελέσματα των τελικών:

Women U18: Gpati BC-Μελίσσια 7-10

Men U18: ΟΚΑΜ3-Laters 12-14

Women +18: Black Panthers- For Three 12-11

Men +18 Quest: Dusseldorf LFDY (Γερμανία)-Moneyball 3×3 (Σερβία) 12-13 (παρ.)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.