Γέμισε παιδιά το Κλειστό Γυμναστήριο «Εβίνα Μάλτση» στη Γουμένισσα!

Written by  Αυγ 16, 2023
Δεκάδες παιδιά, μικρά και μεγάλα, βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Εβίνα Μάλτση» στη Γουμένισσα του Κιλκίς, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Αυγούστου και είχαν την ευκαιρία να κάνουν προπόνηση με την Εβίνα Μάλτση.

Η Εβίνα Μάλτση, πρώτη σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Γυναικών και επί σειρά ετών αρχηγό της Εθνικής ομάδας, πραγματοποίησε ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα παιδιά, κάθε ηλικίας, που ήθελαν να προπονηθούν, να βρεθούν στο γήπεδο που περνούσε όλα τα καλοκαίρια της κάνοντας ατομικές προπονήσεις και πέρυσι πήρε το όνομα της.

Η προσέλευση αθρόα, καθώς περισσότερα από 70 παιδιά γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο «Εβίνα Μάλτση», το διήμερο, δούλεψαν στα βασικά του αθλήματος και έπαιξαν μπάσκετ.  

Τόσο στα μικρότερα τμήματα και στους αρχάριους αλλά και στους πιο προχωρημένους πραγματοποιήθηκε κανονική προπόνηση με τα βασικά του μπάσκετ, υπό τις οδηγίες της Εβίνας Μάλτση. Οι μικρότεροι αθλητές διδάχτηκαν βασικές ασκήσεις που αφορούσαν την ντρίπλα, την πάσα και το σουτ. Τα παιδιά άνω των 15 ετών, που κάποια από αυτά παίζουν στο σχολείο τους ή  βρίσκονται ήδη σε ομάδες, έκαναν λίγο πιο σύνθετες ασκήσεις ατομικής τεχνικής πάλι με γνώμονα την ντρίπλα, την πάσα και το σουτ. Ενώ οι αθλητές άνω των 18 είδαν αρχικά ασκήσεις για το pick n roll και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν πέντε εναντίον πέντε σε ένα μίνι πρωτάθλημα.
 


«Ο αθλητισμός, ανοίγει τις πόρτες του και ενώνει όλο τον κόσμο σε ένα παιχνίδι που σου δίνει χαρά»
 
Η Εβίνα Μάλτση, μετά το τέλος του προπονητικού διημέρου, μίλησε στο agapotobasket.gr για αυτή την πρωτοβουλία της, τη συγκίνηση του γεμάτου γηπέδου αλλά και την ευχή να γίνει θεσμός. 
 
«Έκανα μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους με τη σκέψη να ανοίξει το Κλειστό Γυμναστήριο και να έρθουν τα παιδιά να παίξουν μπάσκετ. Η προσέλευση ήταν πέραν των προσδοκιών μου και η χαρά μου τεράστια. Ήρθαν γύρω στα 70 παιδιά, μικρά και μεγάλα, τα οποία συμμετείχαν στο να παίξουν μπάσκετ. 
 
Η κερκίδα γέμισε από τους γονείς των παιδιών και για μένα αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτό κάνει ο αθλητισμός, ανοίγει τις πόρτες του και ενώνει όλο τον κόσμο σε ένα παιχνίδι που σου δίνει χαρά.

Όπου και να βρίσκεσαι στον κόσμο είναι συγκινητικό να βλέπεις το γήπεδο να γεμίζει. Αυτό το συναίσθημα είναι ακόμα πιο έντονο όταν είσαι στον τόπο σου και το κάλεσμα το έχεις κάνει εσύ. Συγκινήθηκα ιδιαίτερα. 
 
Όσοι βρέθηκαν στο κλειστό εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί και το χρόνου και να μεγαλώσει χρονικά και σαν εκδήλωση. Για μένα δεν αλλάζει κάτι στο μυαλό μου, στο τι ήθελα να κάνω και τι θέλω να κάνω και αυτό είναι να έχω τη δυνατότητα να ανοίγω τις πόρτες του γηπέδου κάθε χρόνο και να καλώ όλους όσους θέλουν να παίξουν μπάσκετ να έρχονται και να παίζουμε μπάσκετ μαζί.
 
Θα προσπαθήσω να το καθιερώσω και να γίνεται κάθε χρόνο στο διάστημα που θα βρίσκομαι στον τόπο μου και να αφιερώνω χρόνο να βρίσκομαι στο γήπεδο. Είναι άλλωστε κάτι που πάντα έκανα και όσο έπαιζα και τώρα θα συμπεριλαμβάνει περισσότερους, μικρούς και μεγάλους. 
 
 
Όλα αυτά βέβαια δεν θα είχαν γίνει χωρίς τη στήριξη πολλών. Θέλω να ευχαριστήσω την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Παιονίας που μου παραχώρησε το γήπεδο και φρόντισε για όλες τις ανάγκες εντός του γηπέδου και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ.  Ευάγγελο Νίτση, που ανέλαβε όλη την προετοιμασία του γηπέδου ώστε να είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί και ήταν και κάθε μέρα στο γήπεδο μαζί μου. Συμμετέχει επίσης πολύ ενεργά στο πρόγραμμα και μας παρείχει και τις προπονητικές του γνώσεις και τον ευχαριστώ πολύ. 
 
Τον ΑΟΚ Γουμένισσας που στάθηκε στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή σε ότι χρειάστηκα και μας παρείχε τις μπάλες. Την πρώτη μέρα μας τίμησε με την παρουσία του και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Καπετάνης, ως εκπρόσωπος του Δήμου και του Δημάρχου Γουμένισσας
 
Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή της φίλης μου Νόνης Μουρτετζίκογλου η οποια ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και βοήθησε να στήσουμε το γήπεδο, να χωρίσουμε τα παιδιά σε ομάδες, να βγάλουμε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε στην προπονητική μας διαδικασία. Είναι μια προπονήτρια με μεγάλη εμπειρία ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και στο fun μπάσκετ. Ανέλαβε αμέσως τα πολύ μικρά παιδιά, με πολύ έξυπνες ασκήσεις, ώστε να συμμετέχουν όλα και να διασκεδάζουν». 
 
 
*Ευχαριστούμε πολύ την Εβίνα Μάλστη για την παραχώρηση των φωτογραφιών. 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.