Εύκολη ήττα, αλλά άφησε ελπίδες

Written by  Απρ 15, 2014

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τις απαιτούμενες λύσεις απέναντι στην εντυπωσιακή τη φετινή χρονιά Ρεάλ Μαδρίτης και με την ήττα του με 88-71 έχασε την πρώτη «μάχη» στην προσπάθειά του να βρεθεί στο Final Four του Μιλάνου με στόχο να υπερασπιστεί το στέμμα του.

 

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης για ένα ημίχρονο κοίταξε στα μάτια την Ρεάλ στη Μαδρίτη και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να σπάσει την έδρα των ισπανών, όμως, στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης έμεινε από πρωταγωνιστές και έτσι δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό που επέβαλαν στο παιχνίδι ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Νίκολα Μίροτιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ κακοί τόσο στο ξεκίνημα όσο και στην λήξη της αναμέτρησης επιτρέποντας στους παίκτες της «Βασίλισσας» να κυριαρχούν σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού.

Με τις μνήμες από τον περσινό τελικό να στοιχειώνουν τη Ρεάλ, όπως ήταν φυσικό, οι μαδριλένοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι αποφασισμένοι να επιβάλλουν από νωρίς το ρυθμό τους και να δείξουν στους Πρωταθλητές Ευρώπης ότι είναι αποφασισμένοι να πάρουν την εκδίκησή τους.

Ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά δικαιώματα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ έχοντας χάσει κατά κράτος τη μάχη στα ριμπάουντ. Μετά το αρχικό 0-3 με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, ακολούθησε μια «καταιγίδα» από την πλευρά της Ρεάλ που έφτασε γρήγορα τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (15-5) με τρίποντο του Φερνάντεθ και σταδιακά την ανέβαζε έχοντας επιβάλει έναν φρενήρη ρυθμό. Με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη συμπληρώσει 7 λάθη και να έχει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με την Ρεάλ να προηγείται 27-12, θυμίζοντας το σκορ του αντίστοιχου χρόνου στον περσινό τελικό του Λονδίνου.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει αντίδραση και αυτή ήρθε με την είσοδο του Γιώργου Πρίντεζη στο παιχνίδι. Ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» επέστρεψε έπειτα από καιρό μετά τον τραυματισμό του και πρόσθεσε ενέργεια στο παιχνίδι της ομάδας του εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Μίροτις τον οποίο ο Λάσο είχε τραβήξει στον πάγκο. Η διαφορά μειώθηκε σταδιακά και με την άμυνα να σφίγγει και τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει 8 συνεχόμενους πόντους, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στο παιχνίδι. Το 27-12 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε 33-30 στο 16’ και τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους στον πάγκο των Ισπανών, που επιβεβαιώθηκαν και με την τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον Μίροτιτς.

Με καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσα (35-35) στο 17’ και οι δυο ομάδες πήγαν μαζί μέχρι το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, σημείο όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και βρέθηκαν τελικά πίσω στο σκορ με τρίποντο του Φερνάντεζ στην εκπνοή για το 48-41.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει τρόπο να αντιδράσει και το κατάφερε με τον Βασίλη Σπανούλη να πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Με πόντους του αρχηγού του ο Ολυμπιακός μείωσε σε 50-46, όμως, στο σημείο εκείνο ο Ρούντι Φερνάντεθ με 8 συνεχόμενους πόντους απέναντι στον Στράτο Περπέρογλου έφερε τη διαφορά και πάλι στα επίπεδα του πρώτου δεκαλέπτου (60-46 στο 25’) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι φάνηκε να ξεφεύγει από τα χέρια των Πρωταθλητών Ευρώπης με τη διαφορά να φτάνει τη μέγιστη τιμή της στο 28’ (68-51) για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να χάνει μαζεμένες ευκαιρίες να μειώσει περισσότερο από το 70-56.

Οι Ισπανοί είχαν πάρει πια τον έλεγχο του αγώνα και, εκμεταλλευόμενοι τα παιδαριώδη λάθη των «ερυθρολεύκων» δεν ίδρωσαν για να διατηρήσουν τη διαφορά μέχρι το τέλος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άρχισε νωρίς να σκέφτεται την ρεβάνς της Πέμπτης την ώρα που οι παίκτες της Ρεάλ εξακολουθούσαν να παίζουν ψυχωμένα, δείγμα του ότι δεν είχαν ξεχάσει τον περσινό τελικό της Ευρωλίγκα.

Ο αγώνας έληξε με πολλά νεύρα μεταξύ του Πέτγουεϊ και του Μπουρούση και μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων όλοι άρχισαν να σκέφτονται την αναμέτρηση της Μ. Πέμπτης όταν και θα κριθούν πολλά για την πορεία της σειράς.

Το τελικό 88-71 που δίνει το προβάδισμα στις νίκες στην Ρεάλ αντικατοπτρίζει και την εικόνα του αγώνα, αφού πέρα από το εντυπωσιακό δεύτερο δεκάλεπτο όταν και ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι, οι μαδριλένοι κυριάρχησαν σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ρούντι Φερνάντεζ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα και ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην νίκη της Ρεάλ Από τους «ερυθρόλευκους» ο Βασίλης Σπανούλης, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, 5 ασίστ, αλλά και 5 λάθη, σε μεγάλα διαστήματα έμοιαζε να μάχεται μόνος του. Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 10 πόντους και έδωσε ενέργεια στο πρώτο μέρος, ωστόσο, φάνηκε εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και την απουσία του το προηγούμενο διάστημα.

Το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται στον αγώνα της Μ. Πέμπτης, όπου ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να είναι ανταγωνιστικός για μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αφού έδειξε ότι μπορεί, όταν είναι πλήρης και αγωνίζεται με τον τρόπο που γνωρίζει, να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 48-41, 70-56, 88-71

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντρέιπερ, Φερνάντεζ 20, Μπαρέιρο, Ρέγιες 9, Ντίεζ 2, Μίροτιτς 15, Ροντρίγκεζ 12, Ντάρντεν 7, Γιουλ 12, Μπουρούσης 6, Σλότερ 2, Μεζρί 3

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 5, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 2, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 7, Κόλινς, Σίμονς 8, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 5, Λοτζέσκι 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.