Τώρα το πράγμα ζόρισε πολύ

Written by  Απρ 17, 2014

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε περισσότερο ανταγωνιστικός στον δεύτερο αγώνα της σειράς των προημιτελικών με την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει τη νίκη και πλέον, μετά την ήττα με 82-77 και το 2-0 υπέρ της «Βασίλισσας», η υπόθεση πρόκριση στο Final Four του Μιλάνου φαντάζει με αποστολή… αυτοκτονίας.

 

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ήξεραν ότι πρέπει να δείξουν πολλά περισσότερα από όσα πέτυχαν στο πρώτο παιχνίδι, αν ήθελαν να έχουν κάποια τύχη και πάνω από όλα ότι έπρεπε να βρεθούν περισσότεροι από ένας πρωταγωνιστές για να διεκδικήσουν τη νίκη που θα έφερνε τη σειρά στα ίσια και το πλεονέκτημα πια στον Πειραιά. Η ατυχία, ωστόσο, δεν άφησε ούτε αυτή τη φορά πολλά περιθώρια,, αφού ο Στράτος Περπέρογλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον πυρετό που τον ταλαιπωρούσε και πριν τον πρώτο αγώνα, ενώ λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο, εκ των σχετικά διακριθέντων στον πρώτο αγώνα, Σέντρικ Σίμονς, ένοιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και δεν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο αποφασισμένος να χτυπήσει τη Ρεάλ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και κατάφερε να προηγηθεί με 6-11 με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει ξεκινήσει δυνατά και να οδηγεί τους συμπαίκτες του. Η Ρεάλ αντέδρασε και με τους  συνήθεις «δράστες» Ρούντι Φερνάντεζ και Νίκολα Μίροτιτς, αλλά και τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του, ισοφάρισαν αρχικά και έχτισαν μια διαφορά που έφτασε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο 30-23.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να ακολουθεί στο σκορ με τη διαφορά να ανεβαίνει στο +14 για τη Ρεάλ (38-24) με συνεχόμενους πόντους του Ρέγες. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να μην επιτρέψουν στην ισπανική ομάδα να ξεφύγει, μειώνοντας τη διαφορά στους 7 πόντους, για να κλείσει το ημίχρονο με την Ρεάλ να προηγείται 53-44 και τον Ολυμπιακό να ψάχνει τρόπους να κρατήσει την άμυνά του.

Ένα ξέσπασμα του Σπανούλη στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους (55-52 στο 23’), όμως, η Ρεάλ απάντησε με ένα γρήγορο σερί 8-0 και έφερε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο Γιώργος Πρόντεζης ανέλαβε να βοηθήσει τον αρχηγό του στο σκοράρισμα για να διατηρηθεί η διαφορά κι έτσι το σκορ δεν ξέφυγε περισσότερο με το δεκάλεπτο να κλείνει 70-62 υπέρ των γηπεδούχων που πλέον είχαν ένα σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μόλις έναν πόντο στα επόμενα 5 λεπτά πριν ο Πέτγουει πετύχει το πρώτο καλάθι των «ερυθρολεύκων» στο 36’ για να ρίξει και πάλι τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, γεγονός που έδειχνε πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν άλλες δυνάμεις να ακολουθήσουν το ρυθμό των μαδριλένων.

Με απέλπιδα προσπάθεια και επιθετικό ξέσπασμα του Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός πλησίασε 79-75 στο 39’, όμως, δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από μία αξιοπρεπή ήττα με 82-77 και πλέον, με το 2-0 εις βάρος του η πρόκριση στο FinalFour  και η υπεράσπιση του επί δύο συναπτά έτη τίτλου του Πρωταθλητή Ευρώπης φαντάζει πολύ δύσκολη.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι μπροστάρης στη δύσκολη αποστολή της ομάδας παίζοντας ως αληθινός αρχηγός και προσπαθώντας να τραβήξει μαζί του και τους συμπαίκτες του. Ο γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης σημείωσε 18 πόντους και είχε 5 ριμπάουντ, ωστόσο, και πάλι δεν είχε συμπαραστάτες για πολλή ώρα στο παρκέ. Ο Μπράιαντ Ντάνστον με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχαν εκλάμψεις και όχι διάρκεια στο παιχνίδι τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός του Σπανούλη, τα υπόλοιπα γκαρντ του Ολυμπιακού (Μάντζαρης, Σλούκας, Κόλινς) κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά.

Από την Ρεάλ, ο Γιάννης Μπουρούσης «σκότωσε» την πρώην ομάδα του με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετική παρουσία είχαν, όπως και στο πρώτο παιχνίδι οι Ρούντι Φερνάντεζ με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Νίκολα Μίροτιτς με 14 πόντους.

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός την Δευτέρα θα έχει την τελευταία του ευκαιρία, αφού σε περίπτωση νίκης της Ρεάλ, τα πάντα τελειώνουν Το πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του Ολυμπιακού από εδώ και πέρα είναι γνωστό, ωστόσο, η καρδιά του Πρωταθλητή Ευρώπης πρέπει πλέον να κάνει την εμφάνισή της και μπροστά στο κοινό της να βελτιώσει αισθητά την άμυνά του, ώστε να πάρει τηην πρώτη νίκη για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και την ώθηση, ώστε στο παιχνίδι της Τετάρτης που θα ακολουθήσει –εφόσον πάρει τη νίκη τη Δευτέρα – να επιχειρήσει να στείλει και πάλι τη σειρά στη Μαδρίτη για τον υπέρ πάντων αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-75

Ρεάλ Μαδρίτης: Φερνάντεζ 15, Μπαρέιρο, Μάρτιν, Ρέγιες 8, Ντίεζ, Μίροτιτς 14, Ροντρίγκεζ 11, Ντάρντεν 2, Γιουλ 11, Μπουρούσης 19, Σλότερ 2, Μεζρί

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 12, Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Σίμονς, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.