Έγραψαν Ιστορία στο Όσλο οι Αμαζόνες

Written by  Ιουλ 05, 2024
Ραντεβού με τη Ιστορία είχαν για μια ακόμη φορά οι Αμαζόνες. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cheerleading που διεξήχθη στη Νορβηγία οι αθλήτριές έγραψαν Ιστορία, καθώς πήραν μετάλλια και στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες του Cheer Hip Hop! Ενα επίτευγμα που στο παρελθόν μόνο μία ομάδα το έχει πετύχει οι... Αμαζόνες στη Βερόνα το 2023. 
 
Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία, καθώς οι πρωταθλήτριές... μάγεψαν και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες Senior, Junior και Youth, αποδεικνύοντας ότι πρωτοτυπούν στο Hip Hop χτίζοντας τη δική τους παράδοση.  Κι αν στη Βερόνα τα συναισθήματα ήταν πρωτόγνωρα, στο Οσλο ήρθε η απόλυτη καθιέρωση για τα παιδιά κατατάσσοντάς τα ως πρωταγωνιστές της Ευρώπης.
 
Σε επίπεδο ζευγαριών, οι αθλήτριες Λαουράκη-Μαρτσιλασβίλι-Κακαλάμη άγγιξαν το μετάλλιο και κατέλαβαν την 4η θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία Junior Pom Doubles.
 
Οι ομάδες Pom, έδωσαν σκληρή μάχη στην δυσκολότερη κατηγορία του Cheer Pom, παρουσιάζοντας άρτια εκτελεσμένες χορογραφίες αλλά ο υψηλός ανταγωνισμός και το μεγάλο πλήθος συμμετοχών δεν έδωσαν πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.
 
Η υπεύθυνη του συλλόγου Αμαζόνες, Ευαγγελία Κρητικού για την κατάκτηση των 3ων χάλκινων μεταλλίων δήλωσε: «Είμαι περήφανη για τις διακρίσεις και τις επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νορβηγίας. Τα 3 χάλκινα ευρωπαϊκά μετάλλια σε μία τόσο δύσκολη κατηγορία όπως είναι το Cheer Hip Hop, είναι σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον» και πρόσθεσε:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ελληνικές συμμετοχές για τα 13 μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας και τις διακρίσεις που πέτυχαν.
 
Οι διακρίσεις των αθλητών/τριών από τις Αμαζόνες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading:
 
3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) Senior Cheer Hip Hop
3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) Junior Cheer Hip Hop
3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) Youth Cheer Hip Hop
4η θέση Λαουράκη-Μαρτσιλασβίλι-Κακαλάμη Junior Pom Doubles
9η θέση Youth Pom
13η θέση Senior Pom
14η θέση Junior Pom

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.