«Αγαπώ το μπάσκετ» και στα Ιωάννινα! (pic)

Written by  Αυγ 07, 2014

Η παρέα του agapotobasket.gr μεγαλώνει και αυτό μας γεμίζει χαρά και διάθεση να συνεχίσουμε με το ίδιο μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Ένας εκ των νέων φίλων μας, ο Άγγελος Σίνδρος φωτογραφήθηκε με το αναμνηστικό μπλουζάκι μας και στέλνει τις ευχές του σε όλους τους φίλους του μπάσκετ.

 

Ο 17χρονος αθλητής από τα Ιωάννινα, επικοινώνησε μαζί μας, δήλωσε τακτικός μας αναγνώστης και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις, τους προβληματισμούς του, αλλά και τα όνειρά του να παίξει κάποτε μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Η αγάπη του για το μπάσκετ είναι απεριόριστη και δεν το κρύβει. Έχει αγωνιστεί στον ΠΑΣ, όπου μέχρι πέρσι ήταν βοηθός προπονητή σε τμήματα υποδομής, ενώ από φέτος θα αναλάβει οτ τμήμα junior της ομάδας. Το 2008-09 βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής με παρόντες τους Κώστα Μίσσα και Γιώργο Λημνιάτη, ενώ τη σεζόν που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα αγωνίζεται στην Α2 ΕΣΚΑΒΔΕ με τη φανέλα του Αστέρα Καλπακίου. Επιπλέον, έχει να αντιμετωπίσει και το «βάσανο» της Γ’ Λυκείου, στο τέλος της οποίας σκοπεύει να εγγραφεί σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ στην περιοχή του και να δώσει επιπλέον βαρύτητα στην ενασχόλησή του με το μπάσκετ από όποιο τμήμα και αν είναι αυτό, καθώς, πέρα από το δελτίο του αθλητή και την ιδιότητα του προπονητή, από φέτος έχει και δίπλωμα διαιτητή!

«Δεν θα τα παρατήσω ποτέ, όσες δυσκολίες και να παρουσιαστούν! Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι με την σκληρή δουλειά, κάποια στιγμή θα ανταμειφθώ, γιατί γνωρίζω πολύ καλά πως καμια προσπαθεια δεν παει χαμενη», μας γράφει στο μήνυμά του κι εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του.

Ο νεαρός αθλητής μας στέλνει τους χαιρετισμούς του από τα όμορφα Ιωάννινα και δεσμεύτηκε ότι πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημά του θα είναι και πάλι κοντά μας για μια συνέντευξη, στην οποία θα μας αποκαλύψει μικρά μυστικά από τις συνθήκες που επικρατούν στο μπάσκετ της περιφέρειας.

Μέχρι τότε μας χαρίζει το δικό του μήνυμα για την ομάδα μας και το αγαπημένο του άθλημα:

«Αγαπω το μπασκετ γιατι ειναι ενας διαφορετικος τροπος ζωης!»

sindros2

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.