Και κομψός και… πρώτος

Written by  Μαρ 06, 2015

Ο Ολυμπιακός δεν έψαξε δικαιολογίες στις απουσίες του και εμφανίζοντας το καλό του πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 74-83, παρέμεινε πρώτος στον όμιλό του με ρεκόρ 8-1 και πλέον περιμένει την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να «σφραγίσει» το πλεονέκτημα έδρας στα playoffτης Ευρωλίγκα.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους Πέτγουεϊ και Τσαϊρέλη, ωστόσο, οι απουσίες δεν ήταν πρόβλημα και, καθοδηγούμενοι για ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ από τον εκπληκτικό φέτος Βασίλη Σπανούλη έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη που τον διατηρεί στην κορυφή του ομίλου του.

Παρά τις απουσίες, ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τον Βασίλη Σπανούλη να μοιράζει ασίστ στον Ντάνστον και τον Τρεμέλ Ντάρντεν να σκοράρει εύκολους πόντους, πήρε νωρίς μια διαφορά (4-15 στο 5’) και μπήκε στη θέση του οδηγού.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 13 πόντους για τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν το ιδανικό ξεκίνημα (9-22 στο 8’) και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 12-22.

Ο Ολυμπιακός «άργησε» να μπει στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τον Χάντερ μετά από δυόμισι λεπτά, επιτρέποντας στην Αρμάνι να πλησιάσει με 25-26 και το παιχνίδι έγινε και πάλι ντέρμπι. Η επιστροφή του Σπανούλη, ωστόσο, που έφερε εύκολους πόντους και αποσυντόνισε και πάλι την άμυνα των Ιταλών, βοήθησε τον Ολυμπιακό να ανακτήσει τη διαφορά (27-37 στο 18’) και το ημίχρονο έληξε με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 32-42.

Με προβλήματα ξεκίνησε και το τρίτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, που όχι μόνο δεν έβρισκε τρόπο προς το καλάθι της Αρμάνι, αλλά και συμπλήρωσε νωρίς τα πέντε φάουλ, στέλνοντας από το 23’ κιόλας τους παίκτες των γηπεδούχων στη γραμμή των βολών για εύκολους πόντους.

Παρ’ όλα αυτά, με τους Σπανούλη και Χάντερ να κάνουν εντυπωσιακό επιθετικά παιχνίδι, όχι μόνο δεν επέτρεψε στους παίκτες της Αρμάνι να πλησιάσουν περισσότερο από τους τρεις πόντους (54-57 στο 28’), αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις, ανέβασε τη διαφορά και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 56-66.

Με την αυτοπεποίθησή τους στα ύψη, αφού κατάφεραν να ανταποκριθούν στα δύσκολα, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να τελειώσουν τη δουλειά. Ο Κώστας Σλούκας οργάνωσε άψογα και ο Ολυμπιακός έφτασε στο πλεονέκτημα των βολών μόλις στο 33’ κάτι που έκανε τη δουλειά των παικτών του πιο εύκολη.

Ο χρόνος κύλησε χωρίς απρόοπτα και, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία προς το τέλος οι παίκτες του Ολυμπιακού παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό τους, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα να πάρουν μία ακόμα νίκη με 74-83 και μαζί μια άτυπη «εκδίκηση» για την περσινή συντριβή τους με 30 πόντους.

Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση φέτος οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ομίλου και μαζί συμπαρέσυρε και τους συμπαίκτες του που έκαναν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους και 8 ασίστ, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες την «αεροπορία» της ομάδας με τον Χάντερ να έχει 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, τον Ντάνστον 12 πόντους και 6 ριμπάουντ και τον Γιώργο Πρίντεζη να συμπληρώνει 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος αγωνίστηκε για 6.35’’ πετυχαίνοντας 3 πόντους.

Από την Αρμάνι που προσπάθησε να ανακόψει το δρόμο του Ολυμπιακού προς την κορυφή, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν ασταμάτητος με 24 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μάρσον Μπρουκς με 17 πόντους.

Το αποτέλεσμα αυτό διατηρεί τον Ολυμπιακό μόνο πρώτο στον όμιλό του με ρεκόρ 8-1 και πλέον στην αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο, ώστε να «κλειδώσει» από νωρίς το πλεονέκτημα έδρας στα playoffτης διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 32-42, 56-66, 74-83

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): 23/38 δίποντα, 4/23 τρίποντα, 16/21 βολές, 24-10 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 11 λάθη

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): 24/38 δίποντα, 7/20 τρίποντα, 14/19 βολές, 23-7 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 10 λάθη

Αρμάνι Μιλάνο: Ράγκλαντ 9, Μπρουκς 17, Τζεντίλε 24, Τζίγκλι, Τσερέλα 4, Μέλλι, Κλέιζα 5, Ελεγκάρ, Τζέημς 3, Χάκετ 5, Σάμιουελς 4, Μος 3

Ολυμπιακός: Χάντερ 14, Ντάνστον 12, Σπανούλης 14, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 6, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 6, Καββαδάς, Λαφαγέτ, Ντάρντεν 10, Λοτζέσκι 5

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.