Νίκη με το μυαλό στη Φενέρ

Written by  Μαρ 09, 2015

Με τον Κώστα Σλούκα να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια, ο Ολυμπιακός χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα επικράτησε με 80-60 του μαχητικού Ρεθύμνου, παρέμεινε πρώτος στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος και πλέον στρέφει το μυαλό του στον «τελικό» της Παρασκευής απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ που μπορεί να του χαρίσει από τώρα το πλεονέκτημα έδρας για τα playoffτης Ευρωλίγκα.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο παρκέ και να επιβεβαιώσουν πως πρόκειται για μια πολύ καλή και δυναμική ομάδα. Το Ρέθυμνο προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 15-21 και αυτό ίσως ήταν που αφύπνισε τους γηπεδούχους, που μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Κώστα Σλούκα να οργανώνει το παιχνίδι και να μοιράζει εντυπωσιακές ασίστ που κατέληγαν σε θεαματικά τελειώματα από τους ψηλούς της ομάδας, πήρε μια διαφορά και έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 43-37.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας τους λόγους για τους οποίους οι φίλοι της ομάδας ζητούν επιμόνως την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει τα «πατήματά» τους και συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά, ενώ η αποβολή του Κάουνσιλ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έκανε πιο εύκολο το έργο τους μέχρι το τέλος του αγώνα.

Το τελικό 80-60 βρήκε τους «ερυθρόλευκους» ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον επικεντρώνονται στην αναμέτρηση της Παρασκευής με την φορμαρισμένη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ για την 10η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού με 13 πόντους και 11 ασίστ, ενώ καλή παρουσία είχαν ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ματ Λοτζέσκι με 13 και 14 πόντους αντίστοιχα, αλλά και ο Οθέλο Χάντερ με 6 πόντους και 11 ριμπάουντ. Στα θετικά και η νέα εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος δείχνει ότι χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς.

Από το μαχητικό Ρέθυμνο που ήταν ανταγωνιστικό για περίπου 30 λεπτά, ο Ρόλαντ Σάφτενααρ είχε 9 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ 6 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε ο Μουχάμεντ Φαγιέ.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 43-37, 61-50, 80-60

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.