Σκεφτόταν… τουρκικά!

Written by  Μαρ 23, 2015

Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών, αλλά και του μυαλού «καρφωμένου» στον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης με την Αναντολού Εφές για το Top 16 της Ευρωλίγκα, δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 72-62 επί του ΚΑΟΔ και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Basket League.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν και πάλι με πολλές απουσίες, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης, ο Κώστας Σλούκας, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έμειναν εκτός αποστολή και κάνουν αγώνα «δρόμου» για να προλάβουν την κρίσιμη αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα. Με απουσίες αγωνίστηκε, ωστόσο, και ο ΚΑΟΔ, καθώς ο Κώστας Μέξας δεν είχε στη διάθεσή του τους Δημήτρη Τσαλδάρη και Διαμαντή Σλαφτσάκη.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε πολλά σημεία της αναμέτρησης έχασαν την συνοχή και την αυτοσυγκέντρωσή τους και επέτρεψαν στην μαχητική δραμινή ομάδα μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να ελπίσει στην έκπληξη.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ξεκίνημα του ημιχρόνου με 38-29, ωστόσο, ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο ΚΑΟΔ μείωσε σε 45-41, δείχνοντας διατεθειμένος να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι. Το τρίποντο και φάουλ, όμως, του Δημήτρη Κατσίβελη που επέστρεψε έπειτα από καιρό με μια καλή εμφάνιση (7 πόντους), έστειλε τις δυο ομάδες στο τέλος της περιόδου με τη διαφορά στους δέκα πόντους (51-41) και έκοψε τα «φτερά» των φιλοξενουμένων.

Το τελικό 72-62 ήρθε έπειτα από… τυπική διαδικασία ως το τέλος και πλέον ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στην κρίσιμη αναμέτρηση της Πέμπτης με την Αναντολού Εφές, καθώς είναι η πρώτη από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του Top 16 με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν το απόλυτο αν θέλουν να κατακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντου και 6 ριμπάουντ, ενώ καλή απόδοση είχαν οι Πρίντεζης με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ και Λαφαγέτ με 11 πόντους, ενώ για τον ΚΑΟΔ, ο Όντομ είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Άτκινς είχε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Ζάρας 11 πόντους με 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-27, 51-41, 72-62


Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Ντάρντεν 9, Παπαπέτρου, Λαφαγέτ 11, Λοτζέσκι 13, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 10, Αγραβάνης, Μάντζαρης 8, Καββαδάς 2, Κατσίβελης 7


ΚΑΟΔ (Μέξας): Τρότερ 3, Χάρις, Γεωργάκης, Άτκινς 11, Όντομ 12, Σπυριδωνίδης, Μισέλ 7, Ζάρας 11, Λό 4, Χρυσικόπουλος 3, Παπαμακάριος 7

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.