Κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας ο Ντάνστον (vid)

Written by  Μάι 06, 2015

Καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος ήταν και φέτος από τους συντελεστές της πορείας του Ολυμπιακού ως το Final Four της Μαδρίτης.

 

Ο Αμερικανός σέντερ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης, μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που έχει το απόλυτο ρεκόρ με έξι βραβεία, που κερδίζει αυτή την πολύ σημαντική διάκριση για περισσότερες από μία φορές. Η ενέργεια που έδωσε στο παρκέ, τα αθλητικά του προσόντα, αλλά και οι υψηλές επιδόσεις του στα κοψίματα, έφεραν τον Μπράιαντ Ντάνστον στην κορυφή της σχετικής ψηφοφορίας μεταξύ των προπονητών των ομάδων της Ευρωλίγκας, που τον επέλεξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως τον καλύτερο αμυντικό της διοργάνωσης.

Ο σέντερ των «ερυθρολεύκων», μάλιστα, άφησε πίσω του τους Νεμάνια Μπιέλιτσα της Φενερμπαχτσε/Ούλκερ, Ντοντέι Ντρέιπερ της Αναντολού Εφές, Μπραντ Όλεσον της Μπαρτσελόνα και Ρούντι Φερνάντεθ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ντάνστον ήταν στην Πέμπτη θέση των μπλοκέρ στη φετινή Ευρωλίγκα, με 1,1 κοψίματα μ.ο. έχοντας τουλάχιστον 1 μπλοκ σε κάθε αγώνα, εκτός από μόλις έξι αναμετρήσεις. Ήταν επίσης μαζί με τους Βέσελι και Ραντλ (της Μακάμπι Τελ Αβίβ) σε αυτούς που ολοκλήρωσαν τη σεζόν έχοντας περισσότερα από 20 κλεψίματα και 20 κοψίματα, ενώ στις 27 αναμετρήσεις, στις οποίες αγωνίστηκε στη διάρκεια της σεζόν, είχε 7,3 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,1 κοψίματα.

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε πως το φετινό βραβείο «Αλφόνσο Φορντ», που δίνεται στον πρώτο σκόρερ της σεζόν, πήρε ο Τέιλορ Ρότσεστι της Νίζνι Νόβγκοροντ.

 

 

 

Πηγή: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.