104… σκέψεις πριν το Final Four

Written by  Μάι 10, 2015

Ο Ολυμπιακός έχει από την περασμένη εβδομάδα το μυαλό του στοπ FinalFourτης Μαδρίτης, ωστόσο, στην τελευταία του «υποχρέωση» πριν την τεράστια πρόκληση για την Ευρωλίγκα, ήταν ορεξάτος και απέναντι στον υποβιβασμένο Πανελευσινιακό, τον οποίο συνέτριψε με 104-55, έκανε μια καλή προπόνηση πριν τη μεγάλη «μάχη» του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν σοβαροί και δεν υποτίμησαν τον αντίπαλό τους, παρά την τεράστια διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες και μπροστά στο λιγοστό κοινό τους που βρέθηκε στις κερκίδες του ΣΕΦ, έδωσαν μία όμορφη παράσταση, πλούσια σε θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις και έστειλαν το μήνυμα πως πάνε στη «μάχη» της Μαδρίτης ορεξάτοι και έτοιμοι να τα δώσουν όλα. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε το χρόνο στους παίκτες του, ώστε να τους διατηρήσει μεν σε καλό αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και να μην ρισκάρει την πιθανότητα ενός τραυματισμού της τελευταίας στιγμής που θα έφερνε αναστάτωση στην ομάδα, ενώ άφησε εκτός για λόγους ξεκούρασης τον Ματ Λοτζέσκι.

Οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού που αγωνίστηκαν πήραν την ευκαιρία που τους δόθηκε και έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν το λαμπρό μέλλον της ομάδας. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κώστας Σλούκας που για ένα ακόμα παιχνίδι έκανε πολλές χρήσιμες δουλειές στο παρκέ, πετυχαίνοντας 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ,  ενώ πολύ καλοί ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 8 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Δημήτρης Αγραβάνης με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από τον Πανελευσινιακό που αποχαιρέτησε την κατηγορία με μια ακόμα απογοητευτική εμφάνιση, οι μόνοι που προσπάθησαν να αντισταθούν ήταν ο Μάρκοβιτς με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Αθανασούλας με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τον Κόροιβο Αμαλιάδας στον πρώτο γύρο των playoffτου Πρωταθλήματος, όμως, πλέον στρέφει το βλέμμα του στο FinalFourμε όλους τους φιλάθλους του ελληνικού μπάσκετ να εύχονται πως σε μία εβδομάδα θα έχει καταφέρει να είναι ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 32-18, 54-31, 73-48, 104-55

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.