Φιλική κατοστάρα πριν το ντέρμπι του Κυπέλλου

Written by  Οκτ 04, 2015

Φιλικό ξεμούδιασμα για τον Ολυμπιακό πριν από το μεγάλο ντέρμπι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Πέμπτη, με τους Πρωταθλητές να επικρατούν εύκολα με 101-57 του νεοφώτιστου Αρκαδικού.

 

Το παιχνίδι δεν προσφερόταν για αγωνιστικά συμπεράσματα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο, αυτό που ήλπιζε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι να δει την αγωνιστική διάθεση των παικτών του να αντιμετωπίσουν σοβαρά έστω και μια τέτοια αναμέτρηση.

Αυτό που είδε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είναι τους παίκτες του να είναι σε καλή κατάσταση, συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι πρωτίστως στα αμυντικά τους καθήκοντα, στοιχείο που θα αποτελέσει «κλειδί» και στη φετινή χρονιά.

Ο Ολυμπιακός επιθετικά ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ και στην άμυνα γρήγορα κατάφερε να επιβάλει το δικό του «νόμο» χωρί να επιτρέπει στους αντιπάλους του να γίνουν απειλητικοί.

Στα θετικά η εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη που επέστρεψε φουριόζος με 17 πόντους και 4 ασίστ, συμπαρασύροντας τους συμπαίκτες του που ακολούθησαν με υψηλές αποδόσεις. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 κοψίματα δείχνει ετοιμος για μια χρονιά με πολλές προσδοκίες, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επίσης δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται πετυχαίνοντας 12 πόντους, ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν το ιδανικό συμπλήρωμα του Σπανούλη με 12 πόντους και 5 ασίστ, ο Δημήτρης Αγραβάνης με 12 πόντους ήταν πολύ καλός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, ενώ και ο Πάτρικ Γιανγκ με 10 πόντους και ορισμένες πολύ καλές άμυνες έδειξε ότι αρχίζει να βρίσκει κώδικες συνεργασίας με τους συμπαίκτες του.

Από τον φιλότιμο Αρκαδικό, ο Φώτης Λαμπρόπουλος, που προστέθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες στην ομάδα σημείωσε 16 πόντους και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τους νεοφώτιστους να πετυχουν τους στόχους τους, ενώ ο Βαν Όστρουμ σημείωσε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 47-28, 73-40, 101-57.

Ολυμπιακός(Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 10, Παπαπέτρου 12, Σπανούλης 17, Στρόμπερι 3, Τσαϊρέλης 2, Τολιόπουλος 5, Μιλουτίνοφ 12, Μουράτος, Πρίντεζης 7 Αγραβάνης 12, Μάντζαρης 4, Χάκετ 10, Λοτζέσκι 5, Αθηναίου 2

Αρκαδικός(Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 16, Βαν Όστρουμ 13, Κοψαύτης 6, Κωνσταντίνου 2, Στεφανίδης 5, Μπράουν 8, Νουτίνεν 5, Καλλινικίδης, Τζουγκαράκης 2, Σάντι. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.