Ο Χάγκινς τα «σπασε» και έστειλε τον Άρη στους «4»

Written by  Οκτ 07, 2015

Με ηγέτη τον εντυπωσιακό Τζαμέλ Χάγκινς που γκρέμισε ακόμα και τη μπασκέτα, ο Άρης επικράτησε έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι της ΑΕΚ με    και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον κόσμο του να ξεσπά σε πανηγυρισμούς.

 

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία ενός μεγάλου ντέρμπι με τις δύο ομάδες να δίνουν τα πάντα στο παρκέ για να πάρουν τη μεγάλη νίκη-πρόκριση. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης που αγωνίστηκαν μπροστά στο κοινό τους έδειξαν ότι και φέτος θα είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και θα διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ενώ από την πλευρά της η «Ένωση» που αγωνίστηκε με τις απουσίες των Σάκοτα, Κάρτερ και Κατσίβελη, ενώ είχε για πρώτη φορά στη σύνθεσή της το νέο απόκτημά της, τον Αμερικανο-νιγηριανό Όου Ντι Αμοσίκε, πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά έμεινε με την πίκρα του αποκλεισμού.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν από την αρχή της αναμέτρησης πόντο-πόντο, χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 36-36.

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Τζαμέλ Χάγκινς κάρφωσε δυνατά στο καλάθι της ΑΕΚ με τόση δύναμη που κατεδάφισε ολόκληρη τη μπασκέτα με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για περίπου μία ώρα μέχρι να αντικατασταθεί .

Η καθυστέρηση αυτή πάγωσε αρκετά τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται αρχικά τη διακοπή και να παίρνει μικρές διαφορές και τον Άρη να καταφέρνει να μένει κοντά στο σκορ και στο τέλος του δεκαλέπτου να παίρνει προβάδισμα με 51-47.

Το τελευταίο δεκάλεπτο κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Άρη να είναι πιο τυχερός στη ρουλέτα των βολών και στο τέλος να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς τα έκανε όλα στο παρκέ και ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο Αμερικανός σέντερ πέτυχε double-double με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 κοψίματα, ενώ προσέφερε και το highlight του αγώνα όταν κάρφωσε τόσο δυνατά που γκρέμισε τη μπασκέτα.

Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Ντομινίκ Γουόλτερς, ο οποίος πέτυχε 10 πόντους, με 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την ΑΕΚ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης άγγιξε το double-double πετυχαίνοντας 13 πόντους με 9 ριμπάουντ, όπως και ο Μιλόσεβιτς με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ και ο Μαλίκ Χαίρστον είχε πολύ καλή παρουσία με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Όου Ντι Αμοσίκε στην πρώτη του εμφάνιση και χωρίς να γνωρίζει τους συμπαίκτες του έδειξε θετικά δείγματα πετυχαίνοντας 5 πόντους με 8 ριμπάουντ και φαίνεται πως θα βοηθήσει αρκετά την «Ένωση».

Ο Άρης πανηγύρισε την πολύ μεγάλη νίκη και πλέον, μαζί με τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ περιμένουν τους νικητές των άλλων δύο προημιτελικών για να δουν την κλήρωση που θα βγάλει τα ζευγάρια των φετινών ημιτελικών.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-36, 51-47, 64-61

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 6, Τσούπκοβιτς 2, Φλιώνης, Γουάιτ 4, Γουότερς 10, Ζάρας 5, Χάγκινς 17, Κοέν 3, Μούρτος 2, Σίμτσακ 6, ΜακΝήλ 9

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Ανοσίκε 5, Καμαριανός, Παπαντωνίου 7, Χαίρστον 10, Μιλόσεβιτς 11, Σκραμπ 3, Μαυροκεφαλίδης 13, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 8, Μωραϊτης, Γουόρεν 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.