Έβγαλε την υποχρέωση, «καρδιοχτύπησε» για τον Πρίντεζη

Written by  Νοε 16, 2015

Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στα Τρίκαλα, όπου πήρε μια ξεκούραστη νίκη με 69-89, την οποία αφιέρωσε στον άτυχο της φετινής χρονιάς, Πάτρικ Γιανγκ και πλέον επικεντρώνεται στην δύσκολη αναμέτρηση με την Τσεντεβίτα για την Ευρωλίγκα.

 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχαν όρεξη για αστεία και θέλησαν από νωρίς να «καθαρίσουν» το παιχνίδι για να μην έχουν άλλα να σκεφτούν πέρα από την δύσκολη ευρωπαϊκή συνέχεια. Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας άφησε εκτός της αναμέτρησης τον Βασίλη Σπανούλη για λόγους ξεκούρασης και λόγω ενός μικροπροβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπιζε, ενώ είδε τον Γιώργο Πρίντεζη να νιώθει μια ενόχληση στη μέση μόλις στο 5’ και τον απέσυρε στον πάγκο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Οι υπόλοιποι, ωστόσο, έδειξαν διάθεση να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη, πήραν νωρίς τη διαφορά στο παιχνίδι και δεν δυσκολεύθηκαν να κρατήσουν τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, δείχνοντας κυριαρχία στις ασίστ (12-22), ενώ και στην άμυνα τα συνολικά 8 κοψίματα που μοίρασαν οι παίκτες του έδειξαν σημαντική προσήλωση στο πλάνο του προπονητή.

Ελλείψη λύσεων, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε και πάλι τον Ιωάννη Παπαπέτρου στο «4», ενώ έδωσε αρκετό χρόνο στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, τον οποίο τον εκμεταλλεύτηκε για να νιώσει και πάλι σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Ο νεαρός σέντερ είχε καλή παρουσία με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κοψίματα και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει ειδικά τώρα που ο Ολυμπιακός έχασε πολλή από τη δύναμή του κάτω από τα καλάθια με τον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ.

Πολύ καλός ήταν και ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ, σταθερός σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ και θετικός έπειτα από αρκετό καιρό και ο Δημήτρης Αγραβάνης με 11 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Από τα Τρίκαλα που προσπάθησαν, αλλά δεν μπορούσαν να λυγίσουν έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, μένοντας με απολογισμό 2-4, ο Οβιέ Σοκό συνεχίζει να εντυπωσιάζει με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ στο ενεργητικό του.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-45, 44-77, 69-89

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.