Δημήτρης Αγραβάνης: «Δεν θα κάνουμε κανένα δώρο σε κανέναν»

Written by  Νοε 29, 2015

Η φετινή χρονιά τον βρήκε με αναβαθμισμένο ρόλο στον Ολυμπιακό, καθώς λόγω της συχνής «λειψανδρίας» στην ρακέτα του Ολυμπιακού καλείται εκτός από το να βρίσκεται πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη στο «4», να συμπληρώνει κατά διαστήματα κενά και στη θέση «5».

 

Ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν δείχνει να φοβάται να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο και η μέχρι σήμερα παρουσία του στα παιχνίδια των Πρωταθλητών Ελλάδας τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και εντός των τειχών, φανερώνουν τη βελτίωσή του, αλλά και δικαιώνουν τον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

Ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε στο agapotobasket.grγια την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λαμποράλ Κούτσα που διασφάλισε την πρόκριση και την πρωτιά για την ελληνική ομάδα, τον ρόλο του στο παρκέ φέτος, αλλά και την φιλοσοφία της ομάδας να μην χαλαρώνει σε κανένα σημείο της σεζόν.

Με την Λαμποράλ Κούτσα δεν ήταν και το καλύτερο παιχνίδι σας επιθετικά, η άμυνα, όμως, εξακολουθεί και είναι το βασικό στοιχείο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πήρατε τη νίκη και μαζί την πρωτιά στον όμιλο. Τι σημαίνει αυτό για τις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης;

Δεν κάναμε τόσο καλό παιχνίδι επιθετικά, κάτι που είναι δικαιολογημένο, λόγω της κούρασης και ότι ήμασταν πιο λίγοι παίκτες, αλλά πιστεύω ότι στην άμυνα κάναμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια φέτος. Κρατήσαμε μια ομάδα που πετυχαίνει 84 πόντους στους 52. Αυτό ήταν το στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη. Παρ’ όλα αυτά, προχωράμε. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια και θέλουμε να κάνουμε το απόλυτο. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις. Έχουμε και δύσκολο παιχνίδι στο Πρωτάθλημα, συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύεται «Λερναία Ύδρα». Χάνει συνεχώς παίκτες, αλλά μέσα από το ροτέισον εμφανίζονται συνεχώς άλλοι που μπορούν να αναλάβουν ρόλο στη θέση τους.

Αυτές οι συνθήκες πιστεύω ότι τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου μας δίνουν τεράστιο κίνητρο, γιατί έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε, να βοηθήσουμε την ομάδα στα δύσκολα, τώρα που λείπουν βασικά στελέχη της και είμαστε χαρούμενοι που κερδίζουμε.

Φέτος και λόγω των απουσιών έχεις παίξει πολύ χρόνο και στη θέση «5». Σε ποια θέση θεωρείς ότι παίζεις καλύτερα και που νιώθεις ότι μπορείς να προσφέρεις περισσότερο;

Το βασικό είναι να παίζεις. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση. Αυτό είναι το βασικό. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει σε όποια θέση κι αν είναι.

Στη συνέχεια της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας πάντως δεν θα έχετε άγχος.  

Άγχος δεν θα έχουμε, αλλά δε σημαίνει ότι χαλαρώνουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. Είδαμε ότι το Μιλάνο κέρδισε την Εφές, αυτό σημαίνει ότι όλα παίζονται για τις υπόλοιπες ομάδες και δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα δώρο σε κανέναν. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.