«Τρίποντα» κατά του καρκίνου του μαστού από τον Άρη Πετρούπολης και την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Written by  Δεκ 20, 2015

Χαμόγελα και μηνύματα για την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου του μαστού έστειλαν αθλητές και φίλαθλοι του ΑΟ Άρης Πετρούπολης στην πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη(Ε.Μ.Ε.Ι.Σ).

Αθλητές των ακαδημιών του ΑΟ Άρης Πετρούπολης, καθώς και οι ομάδες των Ανδρών που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και Γυναικών που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1 φόρτωσαν με καλάθια τον αγώνα για την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και έστειλαν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις πως με σωστή ενημέρωση, τακτική εξέταση και υποστήριξη από όλους, ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που μπορεί να προβλεφθεί, να εντοπιστεί εγκαίρως και να αντιμετωπιστεί.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρωταθλητής Ευρώπης, Παναγιώτης Φασούλας, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, ο «θρύλος» του γυναικείου μπάσκετ Ανθή Παπαηλία, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς, η διεθνής παίκτρια Λολίτα Λύμουρα, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής και πολλοί άλλοι.

Οι κερκίδες γέμισαν χαμόγελα και όμορφες εικόνες και όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

DSC 0150

 

DSC 0156

 

DSC 0165

DSC 0166

Το agapotobasket.gr βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» της Πετρούπολης και κατέγραψε εικόνες και δηλώσεις των συμμετεχόντων.

Η πρόεδρος του ΑΟ Άρης Πετρούπολης, κ. Ελισσάβετ Φάσουρα, μιλώντας στο agapotobasket.gr εξέφρασε την χαρά της για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την όμορφη γιορτή.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ ικανοποιημένη, πολύ χαρούμενη γιατί τελικά ο Έλληνας πάντα συμπάσχει, θέλει πάντα να βοηθήσει. Δεν έχει αλλάξει, όπως λένε όλοι, δεν έχει πάθει ξενοφοβία, ξενομανία και άλλα. Είμαστε φοβεροί ως λαός και ας πιστεύουν άλλα για εμάς. Πραγματικά, συγχαρητήρια σε όλους. Και στους γονείς και στο Ε.Μ.Ε..Ι.Σ. και στους αθλητές που ήρθαν όλοι να συνδράμουν, να παίξουμε, να γελάσουμε, να περάσουμε όμορφα. Πραγματικά όλοι είναι φοβεροί. Είναι πολύ όμορφα σήμερα».

DSC 0154

Παράλληλα, ρωτήθηκε για το πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία για τη σημερινή εκδήλωση.

«Έχω μια ευαισθησία πάνω στο θέμα του καρκίνου γιατί ο άνδρας μου πέθανε από καρκίνο (σ.σ. η κ. Φάσουρα είναι σύζυγος του αείμνηστου παλαίμαχου μπασκετμπολίστα του Περιστερίου, Νίκου Φάσουρα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το 2010 νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 42 ετών) και πραγματικά εκεί που ήμουν μέσα στα νοσοκομεία έβλεπα τον φόβο σε είδα νέα παιδιά, αλλά και μεγάλους. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να βλέπεις στα μάτια του άλλου να ξέρει ότι μπορεί να πεθάνει. Εκεί είδαμε τη δυσκολία αν δεν είχες τα χρήματα, δεν είχες και τη δυνατότητα για σωστή ιατρική περίθαλψη. Το είχα κατά νου αρκετά χρόνια. Το ήθελα τόσο πολύ. Όταν έχεις καρκίνο πρέπει να υπάρχει ελπίδα. Είναι πολύ σημαντικό να νιώσει κάποιος ότι μπορεί να πολεμήσει τον καρκίνο, ότι υπάρχουν άνθρωποι δίπλα του που θα τον βοηθήσουν και τον αγαπούν», δήλωσε σχετικά η κ. Φάσουρα.

Όσον αφορά στο πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι του αθλητισμού να λειτουργούν ως πρεσβευτές της προσπάθειας για την πρόληψη του καρκίνου, η πρόεδρος του ΑΟ Άρης Πετρούπολης αναφέρθηκε στην ευρεία διάσταση του αθλητισμού.

«Και για την πρόληψη πρέπει να είναι (σ.σ. πρεσβευτές) και για την παιδεία και για όλα τα πρότυπα μέσα στην κοινωνία. Ο αθλητισμός πρέπει να προάγει πολλά μηνύματα. Σεβασμός, αλληλεγγύη, ομαδικότητα. Με όλα αυτά που συμβαίνουν ο κόσμος έχει πέσει πολύ σωματικά και ψυχικά, όμως, δεν πρέπει να αλλάξουν αυτά. Ο αθλητισμός αυτά προάγει. Αθλητισμός σημαίνει κάνω κάτι με δυσκολία, με προσπάθεια. Εμπεριέχει πολλά. Παιδεία, αγάπη, σεβασμό. Είναι κάτι πολύ μεγάλο».

DSC 0160

Παρ’ όλο που είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις (σ.σ. αγωνιζόταν στον ημιτελικό Κυπέλλου λίγες ώρες αργότερα) η διεθνής παίκτρια του Παναθηναϊκού, Λολίτα Λύμουρα, βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ν. Παξιμαδάς» της Πετρούπολης και έστειλε κι εκείνη τα δικά της μηνύματα για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

«Με την παρουσία μου εδώ αντιπροσωπεύω όλη την Εθνική Ομάδα. Όλες οι αθλήτριες στην Εθνική Ομάδα θα έρχονταν, αλλά έτυχε να παίζουν την ίδια ώρα. Εγώ έπαιζα αργότερα γι’ αυτό και ήρθα. Είναι σημαντικός ο αγώνας αυτός. Έρχομαι τόσο σαν παίκτρια, αλλά πάνω απ’ όλα σαν γυναίκα. Το μήνυμα που περνάμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος, αρκεί να τον προλάβουμε και να τον αντιμετωπίσουμε».

Παρ’ όλο που ζούμε σε μια εποχή που η ενημέρωση δεν λείπει, πολλές γυναίκες αμελούν να κάνουν τακτική εξέταση και η διεθνής παίκτρια κλήθηκε να στείλει το μήνυμά της προς όλες τις γυναίκες.

«Δυστυχώς, στην εποχή που ζούμε δεν είναι μόνο ότι οι γυναίκες δεν εξετάζονται, είναι και ότι δεν υπάρχει ασφάλιση. Πρέπει κάθε χρόνο να εξετάζονται όλες. Έχω βιώσει στην οικογένειά μου τον καρκίνο. Έχω χάσει τον πατέρα μου από αυτή την αρρώστια. Από εκεί και πέρα, για λόγους υγείας κάνω συνέχεια εξετάσεις», πρόσθεσε η Λολίτα Λύμουρα, ενώ δεν αρνήθηκε να δώσει τις δικές της ευχές για τις γιορτές.

«Καλές γιορτές, με υγεία πάνω από όλα και πολλά χαμόγελα!»

DSC 0189

Τη σημασία της παρουσίας και της συμμετοχής σε τέτοιες εκδηλώσεις εξέφρασε και η αθλήτρια «θρύλος» του γυναικείου μπάσκετ, Ανθή Παπαηλία, η οποία ανταποκρίθηκε με χαμόγελο στην πρόσκληση των διοργανωτών.

«Θεωρώ ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συνέχεια. Δεν έχει σημασία αν ανήκεις στον χώρο του αθλητισμού ή αλλού. Οποιοσδήποτε συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη από βοήθεια, πρέπει να τη δίνουμε. Ειδικά όταν πρόκειται για τέτοιες αρρώστιες, γρήγορες και εξελίξιμες», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στις γυναίκες που πρέπει να ελέγχονται συστηματικά για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση στην αρχή και μετά να παλεύουν με τη βοήθεια του γιατρού, γιατί πάντα ο γιατρός ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας.».

Παράλληλα, εξέφρασε την χαρά της για το γεγονός ότι ο πήρε το μήνυμα και γέμισε το γήπεδο γι’ αυτή την όμορφη εκδήλωση.

«Είναι αισιόδοξο μήνυμα. Ο καθένας μας χρήζει βοήθειας ανά πάσα στιγμή και πρέπει να δίνουμε το παρόν για το συνάνθρωπό μας. Κάποια στιγμή μπορούμε να βρεθούμε κι εμείς σε αυτή τη θέση. Το να δίνεις ένα χέρι βοηθείας σε έναν συνάνθρωπό σου δεν είναι κακό. Αντίθετα, γεμίζει χαμόγελα και αισιοδοξία σε αυτόν που το έχει ανάγκη», πρόσθεσε.

Όσο για την δική της ευχή για το νέο έτος; «Υγεία σε όλο τον κόσμο και αγάπη. Όλοι έχουν ανάγκη από αγάπη, από μια σφιχτή αγκαλιά, από αληθινά πράγματα»

DSC 0190

DSC 0194

DSC 0211

DSC 0263

DSC 0265

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.