Παναθηναϊκός – Φάρος Κερατσινίου: Ο δρόμος προς τον τελικό

Written by  Μαρ 06, 2016

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς διεκδικούν ο Παναθηναϊκός και ο Φάρος Κερατσινίου. Κι αν για τους «πράσινους» η παρουσία στον τελικό και η κατάκτηση του τροπαίου είναι κάθε χρόνο ένας από τους στόχους, για την ομάδα της Α2 ήταν ένα τρελό όνειρο που απέδειξε ότι η σκληρή δουλειά και η αγάπη σε ο,τι κάνει κανείς, μπορεί να τον κάνει πρωταγωνιστή σε όμορφα παραμύθια.

Πως έφτασαν ως εδώ οι δυο ομάδες; Για τον Παναθηναϊκό η αφετηρία είχε αρκετές ομοιότητες με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι «πράσινοι» στα προημιτελικά βρέθηκαν αντιμέτωποι για μια ακόμα χρονιά στον θεσμό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση του ΣΕΦ, η πρώτη επίσημη της σεζόν για τις δυο ομάδες, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας των «ερυθρόλευκων» και ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής με 64-70, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά.

Στον ημιτελικό, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας υποδέχθηκαν στο ΟΑΚΑ, τον Άρη, ο οποίος ήρθε με φιλοδοξίες ότι θα είναι εκείνος που θα πάρει το εισιτήριο. Η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική και ο Παναθηναϊκός επικράτησε πολύ εύκολα με 90-69 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο για τη συλλογή του.

Η πορεία του Φάρου προς τον τελικό ήταν εντελώς διαφορετική και με πολλές όμορφες ιστορίες που οι πρωταγωνιστές του θα έχουν να θυμούνται στα επόμενα χρόνια.

Το «ταξίδι» του Φάρου ξεκίνησε από την Α’ Φάση, όταν στις 23 Σεπτεμβρίου επικράτησε του Παγκρατίου με 79-57 και πήρε εύκολα την πρόκριση στη Β΄Φάση, εκεί όπου άρχισε τα… θαύματα. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη υποδέχθηκε την πρώτη αγωνιστική τον Κολοσσό Ρόδου, τον οποίο απέκλεισε με 70-66 και άρχισε να... εξολοθρεύει τις ομάδες της Α1.

Στη δεύτερη αγωνιστική ήταν η σειρά του Λαυρίου του οποίου επικράτησε με 76-56 και στην τρίτη αγωνιστική, τα Τρίκαλα ήταν το επόμενο «θύμα», γνωρίζοντας την ήττα με 82-67.

Κι αν όλοι πίστευαν ότι η πορεία του Φάρου θα διακοπτόταν εκεί, η ομάδα του Κερατσινίου είχε άλλη άποψη.

Στον προημιτελικό, ο Φάρος υποδέχθηκε την Κηφισιά και έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κατάφερε να πάρει την νίκη με 61-59 και την πρόκριση στον ημιτελικό.

Εκεί, τον περίμενε ο ΠΑΟΚ, η πέμπτη συνολικά ομάδα της Α1 που αντιμετώπισε ο Φάρος, ολοκληρώνοντας την ξέφρενη πορεία της με μια σπουδαία νίκη με 69-65, που τον έστειλε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές του για να βάλει σε αυτό το υπέροχο παραμύθι το ιδανικό τέλος.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.