Ρίο 2016: Το ενδιαφέρον στους προημιτελικούς των Ανδρών

Written by  Σεπ 14, 2016

Στον ημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο Γυναικών των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο πέρασαν οι Ολλανδία, Γερμανία, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ, μετά από εύκολες επικρατήσεις στους προημιτελικούς. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στους σημερινούς προημιτελικούς των Ανδρών.

Οι τέσσερεις Εθνικές Ομάδες δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση και προκρίθηκαν σχετικά άνετα στους ημιτελικούς της διοργάνωσης που θα διεξαχθούν την Πέμπτη με τις νικήτριες να κερδίζουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Στην αναμέτρηση που άνοιξε το πρόγραμμα, η Αργεντινή επικράτησε της Αλγερίας με 38-53 σε αγώνα κατάταξης και κατέκτησε την 9η θέση του τουρνουά

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Αλγερία – Αργεντινή (Θέσεις 9-10) 38-53

Προημιτελικοί

Ολλανδία – Καναδάς 78-60

Γερμανία – Γαλλία 76-28

Μ. Βρετανία – Κίνα 57-38

ΗΠΑ – Βραζιλία 66-35

Στον ημιτελικό της Πέμπτης, η Μ. Βρετανία θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, στο μεγάλο ντέρμπι του τουρνουά, ενώ στον άλλο ημιτελικό η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία με φόντο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι Άνδρες με τους αγώνες των προημιτελικών να ξεχωρίζουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ισπανία – Γερμανία

ΗΠΑ – Ολλανδία

Μ. Βρετανία – Αυστραλία

Τουρκία – Βραζιλία

Το πρόγραμμα ανοίγει η αναμέτρηση μεταξύ του Καναδά και της Αλγερίας για τις θέσεις 11-12, ενώ ο αγώνας κατάταξης για τις θέσεις 9-10 μεταξύ της Ιαπωνίας και του Ιράν θα διεξαχθεί την Πέμπτη πριν από τους ημιτελικούς των γυναικών.

 

Φωτό: rio2016

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.