Χαμένη ενέργεια, χαμένη ευκαιρία

Written by  Ιαν 17, 2017

Κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό του Σαββάτου με την ΑΕΚ και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, ο Άρης εμφάνισε κακό πρόσωπο απέναντι στην ομάδα των Fraport Σκαϊλάινερς, γνωρίζοντας την ήττα με 58-64, αποτέλεσμα που τον διατηρεί στην τέταρτη θέση του πρώτου ομίλου του Champions League.

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε αδύναμη, χωρίς καθαρό μυαλό και ενέργεια, έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ και υπέπεσαν σε συνολικά 21 λάθη, αριθμός που σε ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν επιτρέπεται με τίποτα. Παρ’ όλα αυτά, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, ο Άρης δεν έχει να ανησυχεί για κάτι περισσότερο από την απώλεια μιας νίκης που θα διατηρούσε τις πιθανότητές του για καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν ενέργεια μόνο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όταν επέβαλαν το ρυθμό τους για να φτάσουν τη διαφορά στο +9 (14-5 στο 5’), ενώ δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (19-13).

Ο Άρης κατάφερνε να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (32-22 στο 17’), όμως, η χαλάρωση λίγο πριν το ημίχρονο έφερε τη μείωση του σκορ με τους φιλοξενούμενους να ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι πριν κλείσει το ημίχρονο που βρήκε την ελληνική ομάδα να διατηρεί οριακό προβάδισμα με 36-34.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν καταστροφικό, αφού οι παίκτες του Άρη έδειξαν να μην έχουν βγει από τα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα οι Σκαϊλάινερς όχι μόνο πέρασαν μπροστά, αλλά βρέθηκαν να προηγούνται με 39-48 στο 25’ και να έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τραγικό και για τις δυο ομάδες που δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τον Άρη να μη μπορεί να πλησιάσει περισσότερο.

Ο χρόνος κύλησε χωρίς να αλλάξει κάτι, με τον Άρη να γνωρίζει την ήττα με 58-64 και να χάνει την ευκαιρία να ανέβει περισσότερο στη βαθμολογία του ομίλου του.

Σε μια μέτρια βραδιά, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους, με τον Γουίλ Κάμμινγκς και τον Βασίλη Καββαδά να προσθέτουν από 11, ενώ από τη φιλοξενούμενη ομάδα, ο Κουάμε Βον και ο Έι Τζέι Ίνγκλις είχαν από 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 36-34, 47-51, 58-64

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 13, Τζένκινς 2, Κάμινγκς 11, Ζάρας 9, Χρηστίδης, Μούρτος, Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 11, Ντραγκίσεβιτς 2

Fraport Σκάιλαϊνερς (Χέρμπερτ): Βον 19, Ίνγκλις 19, Χαφ 5, Μερτς, Ιλτσχόφερ, Ζέεμπ, Ρόμπερτσον 5, Μόρισον 5, Σιλντς 5, Κίελ 6

 

Φωτό: basketballcl.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.