Στην παράταση «λύγισε» τη Ρόσα Ράντομ η ΑΕΚ

Written by  Νοε 01, 2017

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη… φωτιά στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας Ρόσα Ράντομ, όμως, με ψυχραιμία και τον Μάικ Γκριν να μιλάει στα δύσκολα, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πολωνικής ομάδας στην παράταση με 96-92 και να πάρει τη δεύτερη νίκη της στο Basketball Champions League.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας του, όμως, οι παίκτες του παραλίγο να του χαλάσουν τη χαρά, αφού για τρία δεκάλεπτα ήταν εκτός κλίματος αγώνα, επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να ελπίζουν στην πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Ωστόσο, στο τέλος μίλησε η θέληση των παικτών της ΑΕΚ να μην δυσαρεστήσουν τον προπονητή και το κοινό τους, γύρισαν το παιχνίδι, το έστειλαν στην παράταση και στο τέλος πήραν την πολυπόθητη νίκη.

Η ΑΕΚ θέλησε να χτυπήσει μέσα από τη ρακέτα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Δημήτρη Μαυροειδή να κερδίζει τις πρώτες μονομαχίες, όμως, στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι εντόπισαν τις αδυναμίες της στην άμυνα και με τον Ζάιτσεφ να ξεκινά ζεστός, πήραν προβάδισμα 7 πόντων )10-17), την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου (13-20).

Η πολωνική ομάδα πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να φτάσει σε διψήφια διαφορά με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου (18-29), με την ΑΕΚ να αντιδρά κυρίως με τον Ελόνου, αλλά και τον Σάκοτα, να μειώνει τη διαφορά στο καλάθι (34-36) και να κλείνει το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να έχουν καταφέρει να ξαναπάρουν ένα καλό προβάδισμα 7 πόντων (36-43).

Η ΑΕΚ έδειξε να ξυπνά μετά την ανάπαυλα και με καλύτερη άμυνα, αλλά και πολυφωνία στην επίθεση, κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα (47-47) και να στέλνει το μήνυμα ότι… επέστρεψε στο παιχνίδι. Οι παίκτες της Ρόσα Ράντομ, ωστόσο, δεν πανικοβλήθηκαν, απάντησαν αρχικά με σερί 6-0 για να πάρουν και πάλι κεφάλι, έφτασαν τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (49-59) και το δεκάλεπτο έκλεισε με τους Πολωνούς να προηγούνται με 53-61.

Η «Ένωση» δεν είχε άλλη επιλογή από το να αντιδράσει και αυτό έπραξε με τον αρχηγό της Ντούσαν Σάκοτα να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενα μεγάλα τρίποντα να οδηγεί την ομάδα του στην ανατροπή και στο προβάδισμα έπειτα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης (68-63).

Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν για γερά νεύρα με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια σε κάθε σχεδόν επίθεση και την Ρόσα Ράντομ να προηγείται με 76-78 με καλάθι του Χάροου 45’’ πριν τη λήξη.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ισοφάρισε σε 78-78 στα 31’’ και στο χρόνο που απέμεινε, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση.

Με μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας και μεγάλα τρίποντα από τον Γκριν και τον Λαρεντζάκη, καθώς και 3/3 βολές του Αμερικανού, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με 89-83, έφτασε ακόμα και το +7 (95-88) και τελικά επικράτησε με 96-92 βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων αγώνων της.

Ο Ντούσαν Σάκοτα με 18 πόντους και 6/12 τρίποντα και ο Μάνι Χάρις, ο οποίος έκανε double-double με 18 πόντους και 13 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι της ΑΕΚ με τον Μάικ Γκριν να αναλαμβάνει το σκοράρισμα στην παράταση και να τελειώνει με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε 13 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Δημήτρης Μαυροειδής σημείωσε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Από την πολωνική ομάδα που έφτασε κοντά στο να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, ο Πούντερ είχε 23 πόντους, ο Ζάιτσεφ είχε 21 πόντους και ο Σοκολόφσκι έφτασε κοντά σε triple-double με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 36-43, 53-61, 78-78, 96-92 (παρ.)

 

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.