Η Εβίνα Μάλτση μιλάει για το βιβλίο "Είμαστε πια πρωταθλητές"

Written by  Ιουν 28, 2018

Η φυσική της θέση είναι στα γήπεδα μπάσκετ, να προπονείται και να αγωνίζεται με την πορτοκαλί θεά. Την Τετάρτη το βράδυ η Εβίνα Μάλτση, αποχωρίστηκε την αγαπημένη της μπάλα, βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής και έπιασε το μικρόφωνο προκειμένου να μιλήσει για  το βιβλίο του Βασίλη Σκουντή «Είμαστε πια πρωταθλητές».

Στην πόλη που γράφτηκε το μπασκετικό έπος του «87» από τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τ’ άλλα παιδιά, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Βασίλη Σκουντή «Είμαστε πια πρωταθλητές», τo οποίο κυκλοφόρησε πέρσι με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη στιγμή που η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ΣΕΦ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Οδοιπορικού Συλλόγου Πειραιά, Δημήτρης Μπουρλετίδης κι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, Κων/νος Μπουρλετίδης. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν επίσης, ο Αργύρης Καμπούρης, ο Γιώργος Σιγάλας, η Εβίνα Μάλτση και ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, Βαγγέλης Λυμπιεράτος.

«30+1 χρόνια μετά. Ήταν 14 Ιουνίου του 1987. Θυμάμαι ακόμα, ήμουν παιδάκι δημοτικού όταν έζησα ένα μαγικό δεκαήμερο που μου άλλαξε την ζωή.

Ήταν εκείνο το δεκαήμερο όπου το μπάσκετ μπήκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων και έμεινε η παρέα του.. Νίκου Σταυρόπουλου, Παναγιώτη Γιαννάκη, Αργύρη Καμπούρη, Νίκου Λινάρδου, Παναγιώτη Καρατζά, Μιχάλη Ρωμανίδη, Νίκου Φιλίππου,  Λιβέρη Ανδρίτσου, Παναγιώτη Φασούλα, Μέμου Ιωάννου, Φάνη Χριστοδούλου, Γιώργου Δημακόπουλου, Νίκου Γκάλη που με προπονητή τον  Κώστα Πολίτη, έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πριν από λίγες μέρες η οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ έχασε αυτόν τον μεγάλο προπονητή και άνθρωπο, τον Κώστα Πολίτη, και ο θρήνος είναι μεγάλος τόσο για την οικογένεια και τους φίλους του όσο και για το ελληνικό μπάσκετ.
 
Η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του το έπος του ’87;

Απλά τεράστια. Μία ολόκληρη γενιά γαλουχήθηκε με τα κατορθώματα του Νίκου Γκάλη και της παρέας του… Μεγάλωσα και μεγαλώσαμε με τον θρύλο της επιτυχίας αυτής της ομάδας.
 
Το βιβλίο του Βασίλη Σκουντή, αποτελεί σημείο αναφοράς και ιστορική αποτύπωση για τις μελλοντικές γενιές αυτού του έπους που πραγματοποιήθηκε, εκείνον τον Ιούνιο του ’87. Βασίλη Σκουντή συγχαρητήρια για αυτήν την συγγραφή. Με αυτό τον τρόπο βάζεις και εσύ το λιθαράκι σου στην ιστορία που χτίζεται και βοηθάς να μην εξατμιστεί, αλλοιωθεί ή παραποιηθεί από το πέρασμα του χρόνου. Μαζί σου ξαναζούμε τις μαγικές στιγμές του 1987 και μας κάνεις να συνειδητοποιούμε σελίδα σελίδα… ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!» ήταν τα λόγια της αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας, Εβίνας Μάλτση.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.