Όλο το τμήμα μπάσκετ μέλη του Ερασιτέχνη (vid)

Written by  Δεκ 09, 2013

Στο Μουσείο του Ολυμπιακού ξεναγήθηκαν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας μπάσκετ, όπου παρέλαβαν την κάρτα μέλους στον Ερασιτέχνη και μίλησαν για την προσπάθεια στήριξης όλων των τμημάτων του πειραϊκού συλλόγου.

 Παλαιοί και νέοι στην ομάδα βρήκαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο, να δουν τρόπαια και φωτογραφίες από την ιστορία του συλλόγου, καθώς και τις επιτυχίες του μπάσκετ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παρέλαβαν την κάρτα μέλους στον ερασιτέχνη, σε μία συμβολική κίνηση για την ενεργοποίηση των φιλάθλων.

Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για την ουσία αυτής της συμβολικής κίνησης και παρότρυνε τους φιλάθλους της ομάδας να γίνουν μέλη του Ερασιτέχνη.

«Το κάναμε με μεγάλη χαρά. Το θεωρούμε μεγάλη τιμή για εμάς που πήραμε αυτή την κάρτα μέλους. Πιο σημαντικό είναι για τους ανθρώπους που είναι από το εξωτερικό που δεν ξέρουν ακριβώς την ιστορία της ομάδας. Να έρθουν εδώ και να έχουν τη σύνδεση με το παρελθόν του Ολυμπιακού που είναι τεράστιο, όπως ελπίζω και το μέλλον. Για εμάς όλους που… κυκλοφορούμε περισσότερο σε αυτά τα μέρη είχαμε μια ιδέα πως είναι τα πράγματα. Είναι σημαντικό που πήραμε αυτήν την κάρτα μέλους. Είναι μια συμβολική ενίσχυση στον Ερασιτέχνη που επί της ουσίας είναι η βάση του Ολυμπιακού. Υπάρχουν ερασιτεχνικά τμήματα στον Ολυμπιακό που, χωρίς τις προδιαγραφές και τις καλές συνθήκες που έχουν τα επαγγελματικά τμήματα, καταφέρνουν να είναι πρωταθλητές. Είναι σημαντικό», δήλωσε ο κ. Μπαρτζώκας.

Ο προπονητής της ομάδας ρωτήθηκε και αν θα πρότεινε στους φιλάθλους να γίνουν μέλη, κάτι για το οποίο ήταν κατηγορηματικός: «Χωρίς αμφιβολία. Είναι ένα ποσό που για την τσέπη του καθενός, ακόμα και στις σημερινές δύσκολες εποχές, δεν είναι και όσο σημαντικό, αλλά, αν συνυπολογίσουμε τη δύναμη που έχει ο λαός του Ολυμπιακού, είναι μια πολύ σημαντική ενίσχυση για τα τμήματα αυτά», σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, χαιρέτισε αυτή την κίνηση και τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος: «Υποχρέωση όλων μας είναι να ενισχύσουμε όσο καλύτερα και περισσότερο μπορούμε τον Ερασιτέχνη. Όλα ξεκινούν από εκεί. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Είναι και όλα τα άλλα αθλήματα. Είναι ενιαίος. Όχι μόνο εμείς που κάναμε την αρχή, αλλά όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τον Ερασιτέχνη.

Ο πιο παλιός στην ομάδα, Μίλαν Τόμιτς αναπόλησε τις στιγμές που και ο ίδιος σαν παίκτης έφερνε τίτλους στην ομάδα και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνέχιση της ιστορίας: «Όλες οι ομάδες ξεκινούν στην ουσία από τα ερασιτεχνικά σωματεία και γι’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε και να κάνουμε ο,τι μπορούμε περισσότερο για να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια. Όταν βρίσκεσαι σε αυτό το Μουσείο είναι κάτι ιερό, είναι πολλές οι αναμνήσεις, όπως η φωτογραφία του τμήματος μπάσκετ με τον Τζόρνταν. Είναι κάποιες αναμνήσεις ευχάριστες, είναι κάτι ωραίο.

Κοιτώντας πίσω και βλέποντας το Ευρωπαϊκό που ο ίδιος είχε κατακτήσει ως παίκτης της ομάδας, ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού θυμήθηκε τις συνθήκες του παρελθόντος και ευχήθηκε να ακολουθήσει συνέχεια, ανάλογη της προσπάθειας των τελευταίων ετών. «Το περιμέναμε πολλά χρόνια. Και τότε είχε γίνει καλή προσπάθεια και το καλύτερο είναι ότι συνεχίζεται και έχουμε καταφέρει να φέρουμε άλλους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουμε και για τον τέταρτο.

Το βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την εκδήλωση:

 

 

Πηγή: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.