Τραγική εμφάνιση και οδυνηρός αποκλεισμός για τον Άρη

Written by  Σεπ 28, 2018

Ο Άρης πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές του εμφανίσεις με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα με 51-62 από την Νίζνι και να γνωρίσει οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια του Champions League, με τους φιλάθλους του να αποδοκιμάζουν στο τέλος της αναμέτρησης παίκτες και τεχνική ηγεσία.

Λίγα εικοσιτετράωρα μόνο μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στην Ρωσία, όπου πήρε τη νίκη με 64-62, έστω κι αν είχε προηγηθεί ακόμα και με 15 πόντους, ο Άρης παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, καταφέρνοντας να γίνει έρμαιο των διαθέσεων της Νίζνι που μπήκε από το ξεκίνημα αποφασισμένη να διεκδικήσει και, τελικά, να κατακτήσει την πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ασφυκτική άμυνα, εγκλωβίζοντας εντελώς τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου, οι οποίοι έβλεπαν το καλάθι με το… σταγονόμετρο και ουσιαστικά, σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν κατάφεραν να απειλήσουν και να διεκδικήσουν την πρόκριση για τον εαυτό τους.

Η… καλή μέρα φάνηκε από νωρίς, όταν η Νίζνι πρηγήθηκε με 6-17 μόλις στο 6’ και φανέρωσε τις άγριες διαθέσεις της. Απέναντι σε έναν Άρη, ανήμπορο να αντιδράσει, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 11-20 στο δεκάλεπτο και με σερί 7-0 έφτασαν τη διαφορά στο +16 (11-27), ρίχνοντας την ελληνική ομάδα στα δύσκολα από πάρα πολύ νωρίς.

Με αυτή τη διαφορά τελείωσε το ημίχρονο (18-36), ενώ έφτασε ακόμα και στο +19 για την Νίζνι (18-37) πριν ο Άρης αρχίσει να εμφανίζει σημάδια… ζωής. Με περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να μειώνουν σταδιακά, φτάνοντας πολύ κοντά στην ανατροπή, αφού στο 30’ η διαφορά έπεσε στους 4 (43-47) και με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου, ο Μπελ μείωσε στην μικρότερη διαφορά (45-47) από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η τελευταία περίοδος θα ήταν γεμάτη αγωνία και θα μπορούσε να σπρώξει τον Άρη στην επικράτηση, η ελληνική ομάδα έχασε κάθε επαφή με το σκορ, η Νίζνι άρχισε και πάλι να δημιουργεί απόσταση και τελικά έφτασε στην δίκαιη, όπως αποδείχθηκε, νίκη και πρόκριση στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Λάκι Τζόουνς με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Μπορίς Νταλό με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Γκάρι ΜακΓκι με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν από τους διασωθέντες ενός «ναυαγίου» για τον Άρη, ενώ από την Νίζνι, κορυφαίος ήταν ο Κέντρικ Πέρι με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Παρ’ όλα αυτά, το ευρωπαϊκό ταξίδι των «κιτρινόμαυρων» δεν τελειώνει εδώ, αφού θα συμμετάσχουν στο FIBA Europe Cup.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 18-34, 43-47, 51-62

 

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.