Ρεκόρ σε φιάλες αίμα στο φιλικό Παλαίμαχοι Ολυμπιακού-ΣΠΑΚΕ

Written by  Οκτ 01, 2018

 

Ρεκόρ σε φιάλες αίμα στα επτά χρόνια λειτουργίας της «Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων» σημειώθηκε στη φιλική αναμέτρηση Παλαίμαχοι Ολυμπιακού-ΣΠΑΚΕ, στο Μετς, το μεσημέρι του Σαββάτου (29/9).

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από τον θάνατο του Δημήτρη Βλων,  με τους διοργανωτές να συλλέγουν 141 φιάλες αίμα κι ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 81 φιάλες. Η εξέλιξη αυτή γέμισε χαρά και ικανοποίηση τα μέλη του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού και του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΣΠΑΚΕ). Ο αγώνας τους... έπιασε τόπο!

 

Αυτό δήλωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Αργύρης Καμπούρης: «Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί έμαθα από τους ανθρώπους της “Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων” πως είχε μεγάλη επιτυχία. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 141 φιάλες αίμα για τους συνανθρώπους μας! Αυτό μας γεμίζει όλους ικανοποίηση, αφού μέσα από αυτόν τον αγώνα μπάσκετ μπορέσαμε να συνεισφέρουμε κάτι τόσο σημαντικό για την ανθρώπινη ζωή. Προσωπικά, νιώθω ευτυχισμένος γιατί αυτό το φιλικό παιχνίδι έπιασε τόπο, ενώ παράλληλα είχαμε τη χαρά να ξαναδούμε πολλούς παλιούς συμπαίκτες».

Ο ανιψιός και συνονόματος του Δημήτρη Βλων ευχαρίστησε τους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες για τη συνεισφορά τους, με τα εξής λόγια: ««Είναι η πρώτη φορά που σύμμαχούς μας έχουμε αθλητές. Ήταν το μεγαλύτερο event που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και ευχαριστούμε πολύ και τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού και τον ΣΠΑΚΕ. Καταφέραμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ συγκεντρώνοντας 141 φιάλες! Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε για να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε και να καλύψουμε στο βαθμό που μπορούμε τις αιματολογικές ανάγκες των συνανθρώπων μας. Όπως γνωρίζετε η ανάγκη για αίμα είναι μόνιμη. Δεν σταματά ποτέ. Μέσα σε 7 χρόνια αριθμούμε 1800 μέλη, όλη η δράση της “Τράπεζας” είναι εθελοντική και προσκαλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί και την ιστοσελίδα μας για να ενημερώνεται τακτικά για τις αιμοδοσίες που γίνονται μέσα στο χρόνο».Ο Δημήτρης Βλων τόνισε καταλήγοντας: «Όποιος μπορεί να συνδράμει να έρχεται να δίνει αίμα για να έχουμε απόθεμα και να βοηθάμε τον κόσμο. Για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να ξεχωρίσουμε από τους αιμοδότες αυτούς που μπορούν να δώσουν αιμοπετάλια τα οποία είναι απαραίτητα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο».Ο πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ, Μιχάλης Κυρίτσης, επισήμανε μετά το τέλος του αγώνα: «Ο σκοπός ήταν ιερός! Η “Τράπεζα Αίματος Δημήτρης Βλων” βοηθά χιλιάδες παιδιά και θα ήταν καλό να αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια”.Ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρώην Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, αγωνίστηκε με την ομάδα του ΣΠΑΚΕ και έστειλε το μήνυμα: «Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των ανθρώπων που οργάνωσαν αυτή την εκδήλωση. ΄Δώσαμε έναν αγώνα οι Παλαίμαχοι του ελληνικού μπάσκετ με τους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού, αλλά κυρίως δώσαμε το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, πως η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο είναι πάνω απ’ όλα. Ως εκ τούτου, όλοι πρέπει να δίνουμε αίμα για τις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν για όλους μας. Το μήνυμα για όλους μαζί και για τον καθένα ξεχωριστά είναι: “Τρέξτε να δώσετε αίμα!”».

Τέλος, ο Λιβέρης Ανδρίτσος που έσμιξε ξανά με τον συμπαίκτη του στη «χρυσή» εθνική του 87, Αργύρη Καμπούρη σχολίασε: «Και είναι λίγα αυτά που κάνουμε, όταν πρόκειται για αίμα! Αυτό που εγώ μπορώ να κάνω είναι να είμαι παρών όπου με φωνάζουν παίζοντας μπάσκετ. Θεωρώ ότι μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε παρόντες σε τέτοια γεγονότα».Πολλές προσωπικότητες από το χώρο του μπάσκετ βρέθηκαν στις κερκίδες του ΜΕΤΣ ανάμεσά τους ο Ευθύμης Μπακατσιάς και ο Γιώργος Μποσγανάς.Από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου (29/9), το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και τα μέλη της «Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων» ενημέρωναν το κοινό  στο κλειστό του ΜΕΤΣ σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και διενήργησαν δειγματοληψία με σκοπό την ένταξη νέων εθελοντών, στην παγκόσμια και εθνική δεξαμενή δοτών. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε από το κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ- ΚΕΔΜΟΠ». Την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης «Ε.ΟΜ.Ε.Δ.». Η φιλοξενία στο κλειστό του ΜΕΤΣ αποτέλεσε μια ευγενική παραχώρηση του Δ.Σ. του ΟΠΑΝΔΑ.Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Θανάσης Ράμμος): Καμπούρης, Παραγυιός, Κουκής, Παπαχριστόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Ντάκουλας, Βούκσεβιτς, Μπάρλος, Δορκοφίκης, Πεππές, Μαργέλης

 

ΣΠΑΚΕ (Μιχάλης Κυρίτσης): Αγιασωτέλης, Ανδρίτσος, Κομματάς, Σκροπολίθας, Σγουρός, Κουτσόπουλος, Βουγιούκος, Αντωνίου

 

Δεν αγωνίστηκαν με τον ΣΠΑΚΕ οι Τάκης Κορωναίος και Παναγιώτης Αριδάς   

 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.