Τιμωρήθηκε με αφαίρεση 6 βαθμών ο Ολυμπιακός

Written by  Φεβ 16, 2019

Με αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα της Basket League τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός από τον αθλητικό δικαστή για την αποχώρηση της από το ημίχρονο της αναμέτρησης του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό, καθώς και με χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ζητήσει να δικαστούν με βάση το δίκαιο της ΕΟΚ και όχι του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος επέβαλε την ανώτερη τιμή που προβλέπει ο κανονισμός στην αφαίρεση των βαθμών υποχωρώντας έτσι στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή

"Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.