Γαλλία και Ρωσία νικητές στο FIBA 3x3 U23 Nations League 2019

Written by  Σεπ 19, 2019

Η Γαλλία και η Ρωσία ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές του τρίτου τουρνουά FIBA 3x3 U23 Nations League στα World Urban Games που έλαβαν χώρα στη Βουδαπέστη στο τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου.

Στην κατηγορία των ανδρών, η Γαλλία έκανε το back-to-back επικρατώντας στον τελικό της ομάδας της Ρωσίας, με τους Φρανκ Σεγκελά και Τιμοτέ Βεργιά να σημειώνουν από 7 πόντους στον τελικό. Για τους Ρώσους που έφτασαν αήττητοι στον τελικό, παρόλο που αγωνίστηκαν χωρίς αλλαγή όλο του τουρνουά, ο ντμίτρι Τσερμπούκιν σημείωσε 9 πόντους και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, σημειώνοντας συνολικά 54 πόντους σε 5 αναμετρήσεις.

Η Ουκρανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας της Λευκορωσίας στον μικρό τελικό. Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο Πολ Μπάουμαν, γιος του εκλιπόντος πρώην γ.γ. της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Η τελική κατάταξη
1. Γαλλία
2. Ρωσία
3. Ουκρανία
4. Λευκορωσία
5. Ρουμανία
6. Ολλανδία

7.
Ουγγαρία
8.
Πολωνία

Στην κατηγορία των γυναικών, η Ρωσία «αποκαθήλωσε» τις πρωταθλήτριες της Γαλλίας, επικρατώντας στον τελικό με 16-13. Η Όλγα Φρολκίνα ήταν η πρώτη σκόρερ των νικητριών με 6 πόντους, με την Λίσα Μπερκανί να σκοράρει 4 για τις γαλλίδες.

MVP του τουρνουά αναδείχθηκε η Ρωσίδα, Εκατερίνα Πολιάσοβα, που οδήγησε την ομάδα της στο αήττητο των 5 νικών, ενώ ήταν δεύτερη στον πίνακα των σκόρερ πίσω μόνο από το αναδυόμενο άστρο του αθλήματος, νεαρή Ουκρανίδα Βικτόρια Κόντους.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κίνα που νίκησε εύκολα με 21-9 την Ολλανδία στον μικρό τελικό.

Η τελική κατάταξη
1. Ρωσία
2. Γαλλία
3. Κίνα
4. Ολλανδία
5. Ουκρανία
6. Ουγγαρία

7.
Πολωνία
8.
Ρουμανία

Αυτή ήταν η τρίτη παρουσίαση του 3x3 U23 Nations League, που δημιουργήθηκε για να δοθεί η ευκαιρία στα νεαρά ταλέντα να καλλιεργήσδουν το ταλέντο τους στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το FIBA 3x3 World Cup, διοργανώσεις multi-sport games και, βεβαίως, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο καλεντάρι των οποίων εντάχθηκε το αγώνισμα.  

Ο διαγωνισμός περιλήφθηκε στο πρόγραμμα των πρώτων World Urban Games που διοργανώθηκαν ποτέ, το οποίο περιλάμβανε 6 ιδιαίτερα αγωνίσματα (BMX freestyle, Breaking, Flying Disc Freestyle, Parkour, Roller Freestyle and 3x3), καθώς επίσης Indoor Rowing και Laser Run.

Πηγή και φωτό: fiba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.