Στέλλα Καλτσίδου: «Ήρθε η ώρα...»

Written by  Οκτ 05, 2019
Τίτλους τέλους σε μια πολύ σπουδαία καριέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη έβαλε η Στέλλα Καλτσίδου, με ανακοίνωση της μέσω του Agapotobasket.gr.
 
Η διαδρομή μεγάλη, Γ.Σ. Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Μ. Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης, Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, Α.Ε. Εσπερίδες Καλλιθέας, Μπούρζ Μπασκέτ, Καϊσερί Κάσκι, Ταρμπ Ζεσπ Μπιγκόρ, Βιλνέβ-ντ'Ασκ, Ολυμπιακός Σ.Φ. Πειραιώς και τελευταίος σταθμός Πολκοβίτσε με συνολικά 4 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 7 Κύπελλα Ελλάδος, 3 Πρωταθλήματα Γαλλίας, 1 Κύπελλο Γαλλίας, 1 Πρωτάθλημα Πολωνίας και 1 Κύπελλο Πολωνίας να κοσμούν την τροπαιοθήκη της σε συλλογικό επίπεδο. Μέλος της Εθνικής ομάδας Γυναικών από το 1998 μέχρι το 2018, με 150 συμμετοχές και 1639 πόντους.
 
Η πορεία της στον χώρο του μπάσκετ συνεχίζεται από άλλο μετερίζι, με το κεφάλαιο προπονητική να έχει ανοίξει ήδη με την  Εθνική Κορασίδων και τους άντρες του Ιστορικού Γ.Σ Αμαρουσίου. 


Η ανακοίνωση της Στέλλας Καλτσίδου:

Ήρθε η ώρα ν’αποσυρθώ από την ενεργό δράση. Μια απόφαση δύσκολη αφού η καρδιά δεν συμφωνεί αλλά το ήδη ταλαιπωρημένο σώμα έχει διαφορετική άποψη.

27 χρόνια πέρασαν... Ένα υπέροχο ταξίδι που μου χάρισε μοναδικές εμπειρίες, έντονα συναισθήματα, φιλίες, απίστευτες στιγμές, που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει! Τα συναισθήματα μου αυτή τη στιγμή πολλά... αυτό όμως που υπερτερεί είναι η ευγνωμοσύνη!!

Ευγνωμοσύνη για ένα άθλημα που μου έμαθε να ανήκω σ’ενα κοινωνικό σύνολο! Που μου έμαθε την δύναμη του «εμείς»! Που μου έμαθε  να μην τα παρατάω ποτέ και να παλεύω μέχρι το τέλος! Που μου έδωσε μαθήματα ζωής! Που είχα την τύχη να κάνω αυτό που αγαπάω τόσο ως επάγγελμα! Η λίστα είναι μεγάλη...

Όπως κι αυτή των ανθρώπων που νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω, γι’ αυτο δεν θα αναφερθώ ονομαστικά στον καθένα ξεχωριστά παρά θα πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μου σε όλους  τους ανθρώπους (συμπαίκτριες, προπονητές, αντιπάλους, φυσιοθεραπευτές , γιατρούς, παράγοντες, φιλάθλους) που είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ και να συναναστραφώ μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια! Απ’ όλους είχα πάντα κάτι να μάθω που με βοήθησε να γίνω καλύτερη! Πάνω απ’ολους όμως ευχαριστώ την οικογένεια μου! Γιατί απλά ήταν ΠΑΝΤΑ εκεί!Από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα!

Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει! Ένας καινούριος  όμως ξεκινάει! Το σώμα μπορεί να μην μπορεί ν’ανταποκριθεί πια αγωνιστικά στους ρυθμούς που θέλω, το μυαλό και η διάθεση όμως είναι στα forte τους!

Προπονητική λοιπόν...

Ξεκίνημα με την Εθνική Κορασίδων - η καλύτερη αρχή! Συνέχεια με τους άντρες του Ιστορικού Γ.Σ Αμαρουσίου!

Εύχομαι να μπορέσω να συνδυάσω σπουδές, εμπειρία και όρεξη για γνώση και να καταφέρω ν’ανταποκριθώ σε μια νέα πρόκληση κυνηγώντας άλλο ένα μεγάλο όνειρο!! Γιατί το μπάσκετ είναι η ζωή μου...κι ως συνήθως, «τα λέμε γήπεδο»!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Stavros, 12:12 μμ