Δεν άντεξε το Περιστέρι και αποκλείστηκε από την Χαποέλ

Written by  Μαρ 11, 2020

Το Περιστέρι winmasters δεν άντεξε απέναντι στην αρκετά ανώτερη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, γνώρισε και δεύτερη ήττα, αυτή τη φορά με 73-79 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Basketball Champions League.

Η ελληνική ομάδα αδίκησε τον εαυτό της στο πρώτο μέρος, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 20 πόντους, όμως, στο δεύτερο πάλεψε, έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να περιορίσει την έκταση της ήττας και να αποχωρήσει από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα, με τις δυο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα και το σκορ να μένει χαμηλά και τους φιλοξενούμενους, με τον Φελντείν να ξεκινά «καυτός» και να σημειώνει γρήγορα 10 πόντους, προηγήθηκαν με 7-12.

Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε καλή επιθετική λειτουργία, έμεινε χαμηλά στο σκορ και το δεκάλεπτο έληξε με την Χαποέλ να προηγείται με 11-17.

Με νέο τρίποντο η Χαποέλ έφτασε το +9 (11-20), ενώ με τον Φελντείν να σκοράρει ακατάπαυστα, άρχισε να ξεφεύγει επικίνδυνα, φτάνοντας την διαφορά στους 17 πόντους (20-37), έχοντας μπλοκάρει πολύ καλά την κυκλοφορία της ελληνικής ομάδας που προσπαθούσε με σπασμωδικές κινήσεις να πλησιάσει.

Ο Φελντείν ήταν ασταμάτητος, έχοντας φτάσει τους 19 πόντους με 4/5 τρίποντα και η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους (24-44), πριν το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο λήξει με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 28-46.

Το Περιστέρι μπήκε με μπόλικη ενέργεια και διάθεση να πιέσει και να τρέξει και αυτό φάνηκε στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκάλεπτου, όταν και μείωσε σε 38-49, ενώ με φοβερή αμυντική επίδοση πλησίασε στην ανατροπή, μειώνοντας σε 47-50, αλλά δεν απέφυγε τα επιπόλαια λάθη και η περίοδος ολοκληρώθηκε με την Χαποέλ να διατηρεί το προβάδισμά της με 47-53.

Η Ισραηλινή ομάδα βρήκε μεγάλα σουτ για να αντέξει την πίεση του Περιστερίου και κατάφερε να πάρει και πάλι διαφορά σε διψήφια επίπεδα (57-70) και ουσιαστικά έβαλε τέλος στο όνειρο της ελληνικής ομάδας για ανατροπή.

Το τελικό 73-79 βρήκε την Χαποέλ να προκρίνεται άνετα στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Γιάνικ Μορέιρα τελείωσε με double-double και 14 πόντους, με 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Στήβεν Γκρέι σημείωσε 11 πόντους, αλλά ήταν τρομερά άστοχος, τελειώνοντας με 0/6 τρίποντα και συνολικά 4/13 σουτ.

Από την Χαποέλ, ο Τζέημς Φελντείν σταμάτησε στους 24 πόντους με 5/8 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν ήταν πρώτος σκόρερ με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο ΤαΣόν Τόμας είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 28-46, 47-53, 73-79

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.