Αποφασισμένο για «back to back» το Ελληνικό

Written by  Μαρ 13, 2015

Το Ελληνικό ήταν ο μεγάλος νικητής του δευτέρου χρονικά ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικράτησε στο ντέρμπυ του Πρωτέα Βούλας με 62-50 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεκδικήσει τον τίτλο στον τελικό κόντρα στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου.

 

Οι «μπλε» της Ελένης Καπογιάννη ήταν καλύτερες στο παρκέ, επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Πρωτέα να πιστέψει ότι μπορεί να επαναλάβει τον άθλο του 2013.

Ο Πρωτέας πλήρωσε την μεγάλη του αστοχία κυρίως από τη γραμμή των τριών πόντων (0/12) την ίδια στιγμή που το Ελληνικό σκόραρε από την περιφέρεια κυρίως χάρη σε προσπάθειες τόσο της Σταμάτη όσο και της κορυφαίας του παρκέ, Τάνια Χαλιβέρα.

Το Ελληνικό ήταν πιο έμπειρο και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την αναμέτρηση, ενώ και η προπονήτριά του μοίρασε εξαιρετικά καλά το χρόνο δίνοντας ανάσες όποτε η ομάδα το χρειαζόταν. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Βούλας είχε σε πολύ άσχημη μέρα επιθετικά τόσο την Λύμουρα όσο και την Σωτηρίου, ενώ φάνηκε αρκετά και η απουσία της Όλγας Χατζηνικολάου, μια πολύ έμπειρης παίκτριας που ξέρει πως και πότε να ηρεμεί την ομάδα.

Πρώτη σκόρερ του Ελληνικού η Τάνια Χαλιβέρα με 17 πόντους με την Λυκένδρα Τζόνσον να σημειώνει 15 πόντους και να μαζεύει 10 ριμπάουντ. Η Αμερικανίδα περσινή MVP του πρωταθλήματος ήταν εκείνη που στην αρχή εδωσε την απαιτουμένη ώθηση στις νταμπλούχους Ελλάδας. Η Εβίνα Σταμάτη είχε επίσης πολύ καλή παρουσία, σημειώνοντας 12 πόντους. Από τον Πρωτέα Βούλας ξεχώρισαν η Νικολοπούλου με 12 και η Συριοπούλου με 13 πόντους.

Το Ελληνικό έκανε το πρώτο μεγαλο βήμα για το «repeat» και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στον τελικό της Κυριακής με αντίπαλο την ομάδα της Αναγέννησης Νέου Ρύσιου που, όπως απέδειξε, μονό αμελητέα δύναμη δεν μπορεί να θεωρηθεί. 

 Τα δεκάλεπτα: 17-9, 26-21, 46-28, 62-50

Ελληνικό (Καπογιάννη): Παπαμιχαήλ 8(6 ριμπάουντ), Σταμάτη 12(3), Καλογήρου 2, Κοσμά 5, Μαγκλάρα, Μπαλτά, Νικολαΐδου, Χαλιβέρα 17(2), Τζόνσον 15 (16 ριμπάουντ), Μπόνη 3, Φουράκη Β, Φουράκη Στ.

Πρωτέας Βούλας (Κτιστάκης): Τσιχλάκη, Λύμουρα 6 (4 ασίστ), Κίτσιου 2, Μπαρμπερίδου, Κολλάτου, Σπυριδοπούλου 13 (8 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σωτηρίου 5, Νικολοπούλου 12, Μαντά 4, Φασούλα 6, Αναστασοπούλου, Μπράβαρντ 2 (6 ριμπάουντ)

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.