Χάρη στην άμυνα του ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Λευκάδας

Written by  Νοε 12, 2016

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ καλή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε της Νίκης Λευκάδας με 54-38 πανηγυρίζοντας την τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, εγκλώβισε αμυντικά τη Λευκάδα η οποία πέτυχε τον πρώτο της πόντο από βολή στο 7΄ (4-1), έτρεξε ένα σερί 11-1 και πήρε διαφορά με διψήφιο αριθμό πόντων στα μέσα του δεκαλέπτου μη επιτρέποντας στη Νίκη να πετύχει καλάθι εντός παιδιάς για επτά ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά (13-3). Τα επόμενα τρία λεπτά οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα έκαναν την αντεπίθεση τους και τρέχοντας συνολικά ένα 9-2 μείωσαν αρχικά σε 13-7 και 15-11 στη συνέχεια  που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις παίκτριες του Πέτρου Πρέκα να πιέζουν στην άμυνα τις αντιπάλους τους και με τις Χάμπτον και Διέλα πολύ καλές στην επίθεση να ανεβάζουν τη διαφορά στην μέγιστη μέχρι εκείνη στιγμή στο παιχνίδι τιμή της στο συν 12 (25-13). Στα μέσα του δεκαλέπτου η Λευκάδα δεν εκμεταλλεύτηκε την τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον τεχνικό των πρασίνων ώστε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους κάτι που κατάφερε 30΄΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου με τρίποντο της Μαντώ Ψυχογιού (30-23). Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-25. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Νίκη Λευκάδας ήθελε να κάνει την αντεπίθεση της ωστόσο άστοχη επιθετικά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε και ο Παναθηναϊκός διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα με το σκορ να είναι στο 36-29 στα μέσα του δεκαλέπτου. Η διαφορά έπεσε στους τρεις πόντους με τρίποντο της Γούναρη τρία λεπτά πριν το τέλος με τις πράσινες να έχουν πετύχει μόλις πέντε πόντους μέχρι εκείνο το σημείο για να λήξει το δεκάλεπτο 39-36.  

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου η Ιωάννα Διέλα ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στο συν 6 (42-36) ενώ στη συνέχεια οι δυο ομάδες έμειναν χωρίς σκορ για περισσότερα από τρία λεπτά πριν η Μούλη ανεβάσει εκ νέου τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό με δυο συνεχόμενα καλάθια κάνοντας το 46-36.  Πολύ άστοχη η Νίκη Λευκάδας ( 14/43 δίποντα και 2/22 τρίποντα σε όλο το παιχνίδι) δεν μπορούσε να βρει τρόπο να σκοράρει στο αντίπαλο καλάθι με το τελικό να έρχεται φυσιολογικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Νίκη Λευκάδας πέτυχε το μοναδικό της καλάθι στο δεκάλεπτο ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. 

Από τον Παναθηναϊκό που πήρε σκορ μόλις από πέντε παίκτριες ξεχώρισαν επιθετικά οι Χάμπτον με 20 πόντους, Διέλα με 13 και Σμιθ με 11 η οποία είχε και 6 ασίστ ενώ από τη  Νίκη Λευκάδας η Μπράουν πέτυχε 18 πόντους παλεύοντας ουσιαστικά μόνη της. 
 
Τα δεκάλεπτα: 15-11, 32-23, 39-36, 54-38

Παναθηναϊκός (Πρέκας) : Κασδαγλή, Μούλη 8, Στούπα, Σμιθ 11, Καλαμπάκου, Πράπα, Σλούκα, Διέλα 13, Έιβερι, Εζετζά-Τσινάσα 2, Χάμπτον 20

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας) : Χαιριστανίδου, Τελίδου 2, Καμπουράκη 2, Μπράουν 18, Γούναρη 7, Ψυχογιού 3, Παπαδοπούλου, Στάρα 5, Δεληγιάννη 1

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.