Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός

Written by  Φεβ 25, 2017

Χωρίς να αντιμετωπίσει καμία δυσκολία ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με σκορ 87-53 κόντρα στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των Γυναικών. Για ακόμα ένα παιχνίδι, το βάθος στο ρόστερ και η ατομική ποιότητα των παικτριών του έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό απέναντι στις νεοφώτιστες που ήταν ανταγωνιστικές για ένα δεκάλεπτο. 

Η αστοχία ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του πρώτου δεκαλέπτου στο κλειστό της Γλυφάδας με τον Ολυμπιακό να έχει 7/16 εντός παιδιάς και τη Δάφνη 6/14, με πολύ χαμηλά ποσοστά και με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 18-14 με το οποίο έληξε η πρώτη περίοδος. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός με οδηγό την Κάιζερ επιθετικά που έφτασε τους 14 πόντους αλλά και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων (11 έναντι 4 των "ερυθρόλευκων") διεύρυνε το προβάδισμα του φτάνοντας το λίγο πριν τα μέσα σε διψήφιο αριθμό πόντων για να πάνε στα αποδυτήρια οι ομάδες με το ταμπλό να γράφει 40-25. 

Η πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου με τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη να κάνουν στο ίδιο χρονικό σημείο ένα σερί 11-0 φτάνοντας το σκορ στο 51-25. Για τη Δάφνη η Τσέσλεκ έκατσε στον πάγκο με πέντε φάουλ τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η περίοδος. Η διαφορά συνεχώς ανέβαινε για να λήξει το δεκάλεπτο με σκορ  64-40. Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ως προς την υπόθεση νικητής με την εικόνα να μην αλλάζει και να φτάνουμε στο τελικό 87-53. Την πρώτη της εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα των νταμπλούχων έκανε και η Μιλίτσα Γιοβάνοβιτς η οποία ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση που την ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα. 

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κάτω από τα δυο καλάθια μαζεύοντας 42 ριμπάουντ έναντι 30, πήρε σκορ από όλες τις παίκτριες του και είχε πρώτη σκόρερ  την Κάιζερ με 18 πόντους ενώ ακολούθησαν με 11 οι Σταμάτη και Δημητράκου. Για τη Δάφνη η Μπράουν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 40-25, 64-40, 87-53

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή 5, Σταμάτη 11, Μπόνη 9, Χατζηνικολάου 8, Κάιζερ 18, Δημητράκου 11, Παπαμιχαήλ 5, Χαλιβέρα 5, Τζόνσον 5, Κοσμά 2, Γιοβάνοβιτς 2, Φουράκη 6.

Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Μπουμπούς): Γιαννέλη, Βλάνη 8, Αλεξανδρή 2, Μανώλη 2, Παπακωνσταντίνου 4, Αξιοπούλου 5, Γιαμπάνη 6, Ζουρτσάνου 4, Τσέσλεκ 6, Μπράουν 16.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.