Αθηναϊκός: Όταν οι παίκτριες παίζουν η μία για την άλλη

Written by  Μάι 04, 2017

Μια ομάδα-μια γροθιά. Παίκτριες που παίζουν και το ευχαριστιούνται, παίκτριες που παίζουν και το χαίρονται, απολαμβάνουν το μπάσκετ και ξεπερνώντας τα όποια ζητήματα προέκυψαν μέσα στη χρονιά ξεπέρασαν ίσως και τον ίδιο τους τον εαυτό και αναδείχτηκαν δευτεραθλήτριες Ελλάδας.  



Δεν υπήρξε παιχνίδι (αν δεν με απατά η μνήμη μου) που στις δηλώσεις τους, όλες οι παίκτριες, να μην αναφερθούν στο ότι παίζουν η μία για την άλλη και ότι αυτή η δύσκολη χρονιά έχει σαν βασικό συστατικό της ότι απολαμβάνουν αυτό που κάνουν.

Δασκαλοπούλου-Παντέλη-Μπαλτά αποτέλεσαν την τριάδα φωτιά του Αθηναϊκού με 600 και πλέον λεπτά συμμετοχής η καθεμία που μαζί με το δίδυμο των ξένων Ουίλιαμς-Αλμπάνεζ και τις Καλογήρου-Κόνιαλη οδήγησαν ξανά την ομάδα του Βύρωνα στον τελικό του πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι με το τέλος της κανονικής περιόδου δεν υπήρχε στατιστική κατηγορία που να μην περιλαμβάνει σε υψηλές μάλιστα θέσεις τις παίκτριες του Αθηναϊκού.

Η Βάσω Δασκαλοπούλου αναδείχτηκε πρώτη Ελληνίδα σκόρερ με 300 πόντους καταλαμβάνοντας συνολικά τη 13η θέση σε μια κατηγορία που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν οι ξένες των ομάδων. Οι Ουίλιαμς και Αλμπάνεζ κατέλαβαν την 9η και 10η θέση με 334 και 333 πόντους αντίστοιχα.

Και στα ριμπάουντ η πρώτη Ελληνίδα είναι από την ομάδα του Βύρωνα. Η Δώρα Παντέλη μάζεψε 177 "σκουπίδια" παίρνοντας τη 12η συνολικά θέση με τη συμπαίκτρια της Ουίλιαμς να βρίσκεται στην 8η με 205.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες η Ανθή Μπαλτά ήταν δεύτερη στις ασίστ με 146 τελικές πάσες συμβάλλοντας τα μέγιστα στα κατορθώματα των συμπαικτριών της ενώ είναι τρίτη και στα κλεψίματα με 52 σε μια κατηγορία όπου την 1η θέση πήρε η συμπαίκτρια της Κεάνι Αλμπάνεζ.  Τέλος η Ουίλιαμς ήταν τρίτη στις τάπες με 15.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.