Παπαντωνίου: «Αν δεν μπούμε στην τετράδα θα είναι αποτυχία»

Written by  Οκτ 03, 2015

Ο Νώντας Παπαντωνίου στα πλαίσια της Media Day της ΑΕΚ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν μίλησε στο agapotobasket.gr. Ο Έλληνας γκαρντ, αναφέρθηκε στους στόχους τόσο τους προσωπικούς όσο και τους συλλογικούς, αλλά και στο επικείμενο παιχνίδι με τον Άρη για το Κύπελλο.

 

«Οι στόχοι οι προσωπικοί έρχονται μέσα από τις ομαδικούς στόχους και από την καλή πορεία της ομάδας. Στόχος είναι να πάμε ένα βήμα παραπέρα και να μπούμε στην τετράδα στο Πρωτάθλημα. Με βάση τις απουσίες θέλουμε να δούμε τι θα κάνουμε στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη, γιατί η κατάσταση δυσκολεύει. Η Ευρώπη είναι ερωτηματικό. Μετά από καιρό η “Ένωση” επιστρέφει στην Ευρώπη. Θέλουμε να δούμε πως θα αντιδράσουμε και πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε και να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας γιατί είμαστε σε έναν αρκετά δυνατό όμιλο».

Για το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Άρη :«Κάθε αρχή και δύσκολη. Ξεκινάμε με τον Άρη. Από εκεί που τελειώσαμε τη σεζόν. Πρέπει όσοι είμαστε να κοιτάξουμε να πάρουμε την νίκη. Είναι σημαντικό και για ψυχολογικούς λόγους πάνω απ’ όλα».

Για την ΑΕΚ και τους «μεγάλους»: «Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με βάση την πορεία και την εμπειρία τους είναι ένα σκαλί παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Η ΑΕΚ τώρα θέλει να ξαναμπεί δυνατά στο παιχνίδι. Φέτος η χρονιά θα είναι αναγνωριστική. Δεν θέλουμε να λέμε πολλά λόγια αλλά να παίρνουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να μπούμε στην τετράδα. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό θα είναι αποτυχία γιατί έχουμε ένα από πιο δυνατά ρόστερ του Πρωταθλήματος. Μετά, ανάλογα με το ποιον θα έχουμε τύχει θα προσπαθήσουμε, γιατί όχι, να πάμε και μέχρι τον τελικό. Πάνω από όλα θα πάμε ταπεινά και θα κοιτάμε παιχνίδι-παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολη η χρονιά και γεμάτη».

Για την συμβολή του στην ομάδα: «Εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα συνέχεια. Είτε είναι φιλικό είτε αγώνας είτε προπόνηση εγώ δίνω το 150% πάντα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Προσπαθώ να δίνω ενέργεια στην ομάδα να αλλάζω τον ρυθμό του παιχνιδιού, ειδικά όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Από εκεί και πέρα όσο καλύτερα πάει η ομάδα ο καθένας θα καρπωθεί την επιτυχία του στον βαθμό που του αναλογεί. Στόχος μας είναι όλοι να βοηθήσουμε να πάει η ομάδα καλύτερα».

Για την θέση που αγωνίζεται και τους συμπαίκτες του: «Γίνεσαι πολύ καλύτερος μέσα στην προπόνηση όταν συναγωνίζεσαι παιδιά όπως είναι ο Γουόρεν που είναι υπερβολικά γρήγορος ή ο Σκραμπ ή ο Κατσίβελης. Ο Κάρτερ είναι πολύ δυνατός και αθλητικός παίκτης, ο Χέρστον. Γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα από την προπόνηση. Είναι πολύ σημαντικό στην προπόνηση να υπάρχει υψηλό επίπεδο. Όλοι με βοηθούν και εγώ αντίστοιχα βοηθώ».

Για τον κόσμο της «Ένωσης»: «Πέρσι έμπρακτα ο κόσμος ήταν δίπλα μας. Το έδειξε σε όλα τα παιχνίδια. Εμείς θα καταφέρουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας όπως κάναμε και πέρσι».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.