«Εκτελεστής» Γιαννόπουλος, έστειλε τον Προμηθέα στον τελικό του Super Cup

Written by  Σεπ 23, 2020

Ο Προμηθέας Πάτρας θριάμβευσε στον πρώτο ημιτελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης του 1ου Watt + Volt Super Cup, επικρατώντας της ΑΕΚ με 98-88 και στον τελικό της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Περιστέρι winmasters.

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι μέχρι το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, όμως, στο σημείο εκείνο η Πατρινή ομάδα που σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά (16/26 τρίποντα), έβγαλε την εξαιρετική ποιότητά της, εγκλώβισε την «Ένωση» και με ξέσπασμα του πρώην «κιτρινόμαυρου» Χάρη Γιαννόπουλου, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, έφτασαν στον τελικό, όπου θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ που στο τελευταίο τεστ πριν από την κρίσιμη «μάχη» του Basketball Champions League, απογοήτευσε με την άμυνά της, έχασε ήδη έναν από τους φετινούς στόχους της και πρέπει να βρει δύναμη να ανασυνταχθεί πριν από τα μεγάλα ματς που ακολουθούν σε λίγες ημέρες.

Οι δυο ομάδες μπήκαν με εμφανή πρόθεση να παίξουν επιθετικά και να πιέσουν σε όλο το γήπεδο και τον Προμηθέα να έχει μικρό προβάδισμα με 12-9 στο 4’, να προηγείται ακόμα και με 6 πόντους (23-17), αλλά η «Ένωση» απάντησε με σερί 8-0 μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου, για να προηγηθεί με 23-25 χάρη σε ένα εκπληκτικό τρίποντο του Ράις.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ήδη βρει ρυθμό και με εξαιρετική άμυνα που βραχυκύκλωσε τους πατρινούς, διεύρυνε το σερί της στο 16-0 και έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (23-33) πριν συμπληρωθούν 2’ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Προμηθέας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και, παρά τα νεύρα που άρχισαν να επικρατούν στο παρκέ, που δημιούργησαν σύγχυση και στις δυο ομάδες, βρήκε τρόπο να πλησιάσει στο τέλος του ημιχρόνου σε 43-46.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ολοκλήρωσε την ανατροπή με σερί 5-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, για να προηγηθεί ξανά έπειτα από πολλή ώρα με 48-46 και το παιχνίδι ουσιαστικά ξεκίνησε από την αρχή.

Οι δυο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, με την ΑΕΚ να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα με 62-67 και τον Προμηθέα να απαντά και να ισοφαρίζει, για να οδηγήσει στο τέλος της περιόδου στο 67-67.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 73-77 στο 33’, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Προμηθέας κυριάρχησε στο παρκέ και με σερί 13-0 πέρασε μπροστά με 86-77 και ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης.

Ένα απίστευτο κρεσέντο του Χάρη Γιαννόπουλου με τρία συνεχόμενα τρίποντα, εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 πόντους (96-80) καθαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη, με τους Πατρινούς να περνούν στον μεγάλο τελικό της νεοσύστατης διοργάνωσης με το τελικό 98-88.

Ο Ίαν Μίλερ με 24 πόντους (5/6 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ και ο Χάρης Γιαννόπουλος με 19 πόντους (5/7 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ, «εκτέλεσαν» την ΑΕΚ, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης ακολούθησε με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Από την ΑΕΚ, ο Γιόνας Ματσιούλις είχε 20 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Γιάνικ Μορέιρα σημείωσε 19 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Ταϊρίς Ράις τελείωσε με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Κιθ Λάνγκφορντ σημείωσε 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 43-46, 67-67, 98-88

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: promitheasbc.gr (πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.