Σούπερ Περιστέρι για τίτλο, Παναθηναϊκός για προβληματισμό

Written by  Σεπ 23, 2020

Το Περιστέρι winmasters έχι βρει τα… κουμπιά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τις τελευταίες σεζόν, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στον δεύτερο ημιτελικό του 1ου Watt + Volt Super Cup με την ομάδα των Δυτικών Προαστίων να παίρνει σπουδαία νίκη με 90-82 και θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας στον νεοσύστατο θεσμό.

Οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου έπαιξαν με ψυχή, ηρεμία, καθαρό μυαλό και υπομονή, έψαξαν τις καλύτερες επιλογές, βρήκαν μεγάλα σουτ στα κρίσιμα (14/23 τρίποντα) και γενικά έδειξαν πιο έτοιμοι για την συγκεκριμένη αναμέτρηση που, εκτός των άλλων αποτελούσε και διεκδίκηση ενός τίτλου.

Αντίθετα, οι «πράσινοι» εξακολουθούν να προβληματίζουν με την μέχρι στιγμής εικόνα τους σε φιλικά και σε αυτόν τον πρώτο επίσημο αγώνα τους, και, πέρα από ορισμένα σπασμωδικά διαστήματα και ατομικές ενέργειες, όταν η μπάλα «έκαιγε» δεν είχαν το σημείο αναφοράς για να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να «χτυπήσουν» μέσα από το καλάθι, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει πιο εύκολα το δρόμο και να προηγείται νωρίς με 11-6, όμως, το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση, έφερε το παιχνίδι στα ίσια και χάρη στα καλά ποσοστά του από την περιφέρεια (4/7 τρίποντα) προηγήθηκε με 16-22, πριν ο Νέντοβιτς μειώσει στο 19-22 του δεκάλεπτου.

Η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε κλειστές άμυνες και να προσπαθούν να χαλάσουν το παιχνίδι η μια της άλλης, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 42-42.

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου, με τους δυο αντιπάλους να ακολουθούν ο ένας τον άλλο και να βρίσκονται κοντά στο σκορ, όμως, στο τελευταίο δίλεπτο, το Περιστέρι βρήκε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και κατάφερε να κλείσει την περίοδο με προβάδισμα 6 πόντων (61-67).

Το Περιστέρι έδειξε να πατάει καλύτερα σε αυτό το διάστημα, έχοντας βραχυκυκλώσει εντελώς τους «πράσινους» και, με εξαιρετική άμυνα, κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τον αντίπαλό του, παίρνοντας διαφορά 8 πόντων (70-78).

Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε στο έπακρο τα αρκετά επιθετικά ριμπάουντ που κέρδιζαν οι παίκτες του που μετουσιώνονταν είτε σε πόντους είτε σε βολές, για να μειώσει σε 82-84 πριν το παιχνίδι μπει στο τελευταίο λεπτό και όλα έδειχναν να κινούνται σε λεπτή κλωστή.

Η απουσία καθαρού μυαλού, η ατολμία των «πρασίνων» και, κυρίως η τρομερή ψυχραιμία, εμπειρία και προσήλωση στον στόχο που έδειξαν οι παίκτες του Περιστερίου στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, έφερε την μεγάλη νίκη με 82-90 και την πρόκριση στον τελικό της νέας αυτής διοργάνωσης που αποδεικνύεται ως ο καινούριος θεσμός των εκπλήξεων.

Ο Τεράν Πέτεγουεϊ ηγήθηκε της νίκης της ομάδας του με 24 πόντους (4/5 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν επίσης εξαιρετικό με 14 πόντους (4/5 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ, ο Μάρβιν Τζόουνς είχε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Στήβεν Γκρέι πρόσθεσε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Νεμάνια Νέντοβιτς σημείωσε 18 πόντους, ο Άαρον Γουάιτ είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Μάρκους Φόστερ τελείωσε με 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 42-42, 61-67, 82-90

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: peristeribc.gr

Last modified on Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 00:14

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.