Προβληματίζει, αλλά οδεύει προς τελικό

Written by  Μάι 15, 2014

Την δεύτερη ευκαιρία του να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να πάρει μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ έχασε ο ΠΑΟΚ, που παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στη σειρά των ημιτελικών πολύ καλά διαβασμένος και στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό που, παρά τη νίκη του με 83-77, προβλημάτισε και πάλι με την απόδοσή του.

 

Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο δεύτερο παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε το μονοδιάστατο παιχνίδι των «πράσινων» που ήταν πολύ άστοχοι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και διεκδίκησαν τη νίκη ως το τέλος, όπου και πάλι μίλησε η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών των γηπεδούχων.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν για δεύτερη φορά στη σειρά των ημιτελικών νωθρός στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 12 πόντους (20-32), ωστόσο, στη συνέχεια βελτιώθηκε και με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου πήρε κεφάλι στο σκορ, εκμεταλλευόμενος την διαφορά ποιότητας και εμπειρίας.

Στο παιχνίδι της Τρίτης, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα, ενώ αυτή τη φορά, ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εξαιρετικός και με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για τους «πράσινους». Πολύ καλός και ο Δημήτρης Διαμαντίδης που αυτή τη φορά αγωνίστηκε μόλις 24’ πετυχαίνοντας 17 πόντους, ενώ και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έπειτα από καιρό είχε καλή παρουσία με 15 πόντους και 5 ασίστ.

Από τον εξαιρετικό ΠΑΟΚ, ο Κώστας Χαραλαμπίδης είχε 17 πόντους, ενώ ο Ντι Τζέι Κούπερ ήταν απολαυστικός με 16 πόντους και 12 ασίστ.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη όπου ο Παναθηναϊκός με νίκη θα πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-37, 56-53, 83-77

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.