Με πένθος για τα χαμένα «αετόπουλα»

Written by  Οκτ 04, 2014

Ημέρα μνήμης είναι σήμερα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και ολόκληρο το ελληνικό αθλητικό στερέωμα, καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών, όπου έξι φίλαθλοι του Δικεφάλου του Βορρά έχασαν τη ζωή τους, όταν το πούλμαν που τους μετέφερε έπεσε σε χαράδρα, σκορπώντας τον θρήνο και τον θάνατο. Το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τους νεκρούς του και τους τίμησε με μια ανάρτηση στο Διαδίκτυο, ενώ θα αγωνιστεί με πένθος στη φανέλα.

 

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1999, όταν το πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν μεταβεί στην Αθήνα για τον αγώνα της ποδοσφαιρικής τους ομάδας με τον Παναθηναϊκό – για την ιστορία η αναμέτρηση ήρθε ισόπαλη με 1-1 – συγκρούστηκε στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με διερχόμενο φορτηγό λίγο έξω από τα διόδια των Τεμπών, ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα 8 μέτρων, με αποτέλεσμα 6 φίλαθλοι της ομάδας και ο οδηγός του πούλμαν να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα να τραυματιστούν.

Αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στον ελληνικό αθλητισμό και κανένας δεν θέλει να ξεχάσει την μέρα εκείνη, καθώς γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ιστορία.

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αποδεικνύοντας ότι όλα τα τμήματα αποτελούν μία μεγάλη οικογένεια, ανάρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagramκαι ανακοίνωσε πως στον αποψινό αγώνα με την Αλ Ριάντι για το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου, οι παίτκες θα αγωνιστούν φορώντας πένθος στις φανέλες τους.

«Ημέρα μνήμης η σημερινή. Πέρασαν 15 χρονια απο τότε, αλλα κανεις δεν πρεπει να ξεχνά τα αδικοχαμενα αετοπουλα. Σημερα παίζουμε με τις λευκές εμφανίσεις και με πένθος. Ελάχιστος φόρος τιμής...», ήταν το μήνυμα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Πηγή και Φωτό: paokbasketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.