Κωδικός: «Αρμάνι»

Written by  Νοε 06, 2014

Ο φετινός όμιλος του Παναθηναϊκού είναι, κατά γενική ομολογία, ο πιο δύσκολος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για... χάρες, αλλα ούτε και για περισυλλογή αφού η κόρνα λήξης του ενός αγώνα σηματοδοτεί την αρχή της προετοιμασίας για τον επόμενο.

 

Έτσι και οι «πρασινοι» μετά τον θρίαμβο της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχουν «πέσει με τα μούτρα» στο «ξεψάχνισμα» της Αρμάνι Μιλάνο, με τους Πρωταθλητές να θέλουν, το αυτονόητο, ακόμα μια νίκη, την τρίτη στο φετινό ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Η αυριανή αναμέτρηση δεν θα είναι καθόλου εύκολη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι Ιταλοί έρχονται στο ΟΑΚΑ με ρεκόρ 1-2 και έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να... πεθάνουν στο παρκέ για την νίκη. Την προηγούμενη αγωνιστική, η Πρωταθλήτρια Ιταλίας ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα και αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα θέλει να «ρεφάρει». Με νίκη οι παλμοί επανέρχονται στη θέση τους, με ήττα τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς θα έχουν μείνει πίσω 2 ήττες έχοντας χάσει αρκετό δρόμο έστω και αν είναι πολύ νωρίς ακόμα. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός με νίκη συνεχίζει ανοδικά και με συγκομιδή τις 3 νίκες σε 4 αγώνες θα συνεχίσει να ονειρεύεται ένα ακόμα καλύτερο πλασάρισμα.

Η περιφέρεια θα κρίνει την αναμέτρηση τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός και φέτος στηρίζει το παιχνίδι του περισσότερο στην περιφέρεια και λιγότερο στο «ζωγραφιστό», αν και η παρουσία του Μπατίστα θωρακίζει κατά πολύ τα μετόπισθεν. Η «πρασινη» άμυνα που λειτούργησε άψογα απέναντι σε Μπιέλιτσα, Μπογκντάνοβιτς, Χίκμαν και Γκούντλογκ καλείται να το επαναλάβει και απέναντι στην πολύ καλή περιφέρεια της Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πρέπει να περιμένει το γεγονός ότι δεν γίνεται η ομαδα του να είναι τόσο πολύ εύστοχη για δεύτερο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι και σίγουρα θα εχει ετοιμάσει κάποιο επιθετικό τρικ για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη δυστοκία από την γραμμή του τρίποντου. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε ίσως κάποια «plays» για να πάρει την μπάλα ο Μπατίστα ή κάποιος άλλος ψήλος.

Ένα είναι σίγουρο. Η αυριανή αναμέτρηση θα είναι πιο δύσκολη, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στη «θαλπωρή» του ΟΑΚΑ που του δίνει άλλη ώθηση, καθώς με τον κόσμο στο πλευρό του είναι στιγμές που μοιάζει ανίκητος. Με νίκη απέναντι στην Αρμάνι βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ενώ με ήττα προσγειώνεται και αναγκάζεται να κάνει «reset».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.