Για τη νίκη με Χιμίκ ο ΠΑΟΚ

Written by  Νοε 06, 2013

Με στόχο την τρίτη νίκη του στην πρώτη φάση των ομίλων του Eurocup, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ στην Πυλαία την Χιμίκ, για τον έκτο όμιλο της διοργάνωσης.

 

Οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά επιθυμούν να πάρουν τη νίκη που θα τους εδραιώσει στην κορυφή του ομίλου, θα επαναφέρει το καλό κλίμα και θα διορθώσει την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Άνκαρα, ενώ θα δώσει ένα επιπλέον ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται τη Δευτέρα στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι κορυφής του Πρωταθλήματος – ο ΠΑΟΚ είναι μόνος πρώτος και αήττητος μετά από τέσσερις αγωνιστικές – και μία ακόμα νίκη σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι θα δώσει επιπλέον ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα, ο προπονητής της ομάδας, Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Χιμίκ.

«Η Χιμίκ είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Το ότι έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια δείχνει την ποιότητά της. Είναι πολύ δυνατή ομάδα στην περιφέρεια, με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά και ιδιαίτερη δύναμη στην φροντ λάιν, με δύο παίκτες πάνω από τα 2,13μ. Έχει τέσσερις αμερικανούς παίκτες επίσης στο ρόστερ της και αναμφίβολα θα πρέπει να περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο και πολύ δυνατό παιχνίδι. Τους αρέσει να πιέζουν και να προσπαθούν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, για να πετύχουνε εύκολα καλάθια. Εμείς πρέπει να παίξουμε με πολύ μυαλό για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα, αλλά και να αντισταθμίσουμε τα μις ματς που μπορεί να υπάρξουν στο παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην διοργάνωση, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για την ομάδα και τις εμπειρίες, με τις οποίες ποτίζονται οι παίκτες.

«Νομίζω ότι μέχρι τώρα απολαμβάνουμε την συμμετοχή μας στο Eurocup. Πάντα το να συμμετέχεις σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση επιπέδου σου δίνει πολλά πράγματα και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που υπάρχει στην Ελλάδα, είναι πάντα ένα σημαντικό επιπλέον κίνητρο για τους προπονητές, ώστε να είναι έτοιμοι για όλες τις καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα παιχνίδι. Κίνητρο υπάρχει και για τους παίκτες, που πάντα θέλουν να δείξουν την αξία τους σε διεθνές επίπεδο και απέναντι σε αντιπάλους που είναι ισχυροί και τις περισσότερες φορές πιο δύσκολοι από ότι στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει και κίνητρο και για τον κόσμο, που μπορεί να δει διαφορετικό μπάσκετ και αρκετά νέα πρόσωπα. Για αυτό και η συμμετοχή μας στο Eurocup είναι πολύ σημαντική», δήλωσε.

Πηγή: paokbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.