Γεραγωτέλλης: «Παίζουμε ένα-ένα τα παιχνίδια, προσπαθούμε να διορθώνουμε τα λάθη μας»

Written by  Ιουν 18, 2023

Η Εθνική ομάδα Μπάσκετ Κωφών ανδρών μπήκε πολύ δυνατά στη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. « Δύο στα δύο» (νίκησε τη Βενεζουέλα 68-45 και την Αυστραλία 76-52 και πήρε το παιχνίδι με την Κίνα στα χαρτιά, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες, καθώς η Κίνα δεν μετέχει) και η ομάδα τερμάτισε πρώτη στον Α’ όμιλο αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ.

 

Ο Βασίλης Γεραγωτέλλης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στον πάγκο αυτής της ομάδος-για πρώτη χρονιά -και μαζί με τους συνεργάτες του, μπήκαν στα… βαθιά καθώς έπρεπε να προετοιμάσουν την ομάδα για μια μεγάλη διοργάνωση, που διεξάγεται και στην Ελλάδα.

 

Συνηθισμένος σε ομάδες που όλα και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος (Μακάμπι, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Εθνική ομάδα ανδρών) σε αυτή την Εθνική βιώνει μια άλλη πραγματικότητα και αναφέρεται σε αυτήν, αλλά και στο αυριανό κρίσιμο παιχνίδι.

 

Έχει μπει πολύ καλά η ομάδα στη διοργάνωση…

 

Β.Γ. «Καλά πάμε μέχρι στιγμής, μάθαμε χθες (σ.σ Σάββατο) και τον αυριανό (σ.σ. Δευτέρα) μας αντίπαλο, το Ισραήλ. Έχουμε μια-μιάμιση μέρα για να προετοιμαστούμε. Προσπαθούμε να δούμε πως ακριβώς παίζει το Ισραήλ, ώστε να είμαστε και εμείς έτοιμοι και το κυριότερο να κρατήσουμε τα παιδιά σε καλή ψυχολογία και θα πάμε να παίξουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

 

Πως είναι το επίπεδο των αγώνων; Είναι η πρώτη σας επαφή με τον αθλητισμό Κωφών σε υψηλό επίπεδο. Πως το κρίνετε;

 

Β.Γ. «Το επίπεδο είναι καλό. Υπάρχουν κάποιες ομάδες προετοιμασμένες, όπως και εμείς και να εμφανιστούν σε όσο καλύτερο επίπεδο γίνεται. Υπάρχουν κάποιες άλλες ομάδες οι οποίες είναι λιγότερο προετοιμασμένες, όμως αποτελούνται από αθλητές που είναι πολλά χρόνια μαζί και γνωρίζονται. Έχουν παίξει μαζί σε πολλές διοργανώσεις και υπάρχουν και κάποιες ομάδες οι οποίες έρχονται πιο πολύ για την εμπειρία. Δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ το αποτέλεσμα. Γενικότερα οι περισσότεροι προσπαθούν να το ευχαριστηθούν, προσπαθούν να περάσουν καλά, η σημασία και η πίεση του αποτελέσματος έρχεται δεύτερη και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε αυτό που έχω συνηθίσει. Στις ομάδες που ήμουν τα περισσότερα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ, καθώς όλα και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή σας είπατε ότι ήταν μοιραίο που αναλάβατε την Εθνική Κωφών. Μήπως είναι μοιραίο να την οδηγήσετε και στα μετάλλια;

 

Β.Γ. «Δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι. Είναι η πρώτη χρονιά μου στην ομάδα. Προσπαθώ κι εγώ να μάθω κάποια πράγματα, απ’ όλη τη διαδικασία, να μάθω και τους αθλητές που τους έχω πρώτη χρονιά. Αυτό που έχω πει και στα παιδιά είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε το αργότερα. Παίζουμε ένα-ένα τα παιχνίδια, προσπαθούμε να διορθώνουμε τα λάθη μας και να εμφανιζόμαστε σιγά-σιγά καλύτεροι. Το Ισραήλ είναι  μια ομάδα η οποία φάνηκε από την πρώτη αγωνιστική, που νίκησε την Αμερική, ότι έχει δυνατότητες. Παίζουν γρήγορα και με μεγάλο πάθος και πρέπει και εμείς να παίξουμε ανάλογα, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι παραπάνω. Το αυριανό παιχνίδι στις 12:00 είναι που έχει σημασία και μετά βλέπουμε».

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.