Κυπελλούχος Ρουμανίας η Παυλοπούλου

Written by  Φεβ 21, 2021

Τον πρώτο της διεθνή τίτλο κατέκτησε η Πηνελόπη Παυλοπούλου, που πανηγύρισε το Κύπελλο Ρουμανίας με τη φανέλα της Σέπσι. Οι νταμλούχες Ρουμανίας επικράτησαν με 83-55 της Universitatea Cluj-Napoca και διατήρησαν τα κεκτημένα στο θεσμό, από την περσινή σεζόν. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα με τη Σέπσι να πατάει το γκάζι στην τελευταία περίοδο και να φτάνει στη νίκη και την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.


Η Σέπσι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-0 στην αρχή του αγώνα, αλλά απάντησε πολύ γρήγορα με το δικό της σερί 9-0, παίρνοντας το προβάδισμα με 9-6.Ισορροπημένη η πρώτη περίοδος και στη συνέχεια της, με την κάτοχο του τίτλου να διατηρεί μεν τον έλεγχο και ένα μικρό προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια αλλά το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται τελικά με 20-20. Η εικόνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, με τις γηπεδούχες να πιέζουν τις νταμπλούχες Ρουμανίας, που δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση τους. Η παρουσία της Παυλοπουλου στο παρκέ, έδωσε μια άλλη ταχύτητα στην Σέπσι, που μετά τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, έχτισε μια μικρή διαφορά και προηγήθηκε με πέντε πόντους (32-27). Οι γηπεδούχες ωστόσο είχαν και πάλι την απάντηση και προηγήθηκαν 33-32 αλλά τελικά η Σέπσι, με ένα νέο σερί 9-2, ήταν αυτή που πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια, με το ταμπλό να γράφει 41-35 υπερ της στην ολοκλήρωση του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο.Η Σέπσι συνέχισε να προσπαθεί να χτίσει μια διαφορά, έφτασε στο +8 (37-45), αλλά οι γηπεδούχες έβρισκαν τις λύσεις και μείωναν, μένοντας ζωντανές στη διεκδίκηση του τίτλου. Λίγο πριν τη λήξη της τρίτης η διαφορά έφτασε, για πρώτη φορά, σε διψήφιο νούμερο, 49-60, για να ολοκληρωθεί η περίοδος με 62-49, για την Σέπσι, που είχε πλέον τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη. Στα τελευταία δέκα αγωνιστικά λεπτά, οι "πράσινες", διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, φτάνοντας στο +28, 55-83 στο 00:23,σκορ που ήταν και το τελικό, και έτσι έφτασαν στην τελική επικράτηση και πανηγύρισαν έναν ακόμα τίτλο.

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου σε 12:21 λεπτά συμμετοχής είχε 3 ριμπάουντ (2 αμυντικά και 1 επιθετικό), 2 ασίστ και 2 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 35-41, 49-62, 55-83

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.