Μπαρτζώκας: «Ευχαριστήθηκα να τους βλέπω»

Written by  Ιαν 25, 2014

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τον αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα και την επιστροφή στις νίκες ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος επανέλαβε πως το Top 16 έχει ακόμα πολύ δρόμο.

 

«Κάναμε μια μοναδική εμφάνιση για 30 λεπτά αγώνα. Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα που έβλεπα τους παίκτες μου να παίζουν τόσο καλό και ομαδικό μπάσκετ. Αμυντικά και επιθετικά είχαμε σωστό διάβασμα για 30 λεπτά και ήταν σημαντικό ότι αυτή η εμφάνιση έγινε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Λαμποράλ Κούτσα. Η αλήθεια είναι πως ήμασταν βιαστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτό έως ένα σημείο ήταν λογικό», είπε ο κ. Μπαρτζώκας στην αρχική του τοποθέτηση και αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο του ομίλου, στον οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός.

«Το γκρουπ μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και η συνέχεια θα είναι φοβερά δύσκολη, το γνωρίζουμε. Πρέπει λοιπόν να έχουμε πνευματική ηρεμία. Ανεξάρτητα εάν προερχόμαστε από ήττες ή νίκες. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά έως το τέλος του TOP-16», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαρτζώκας συνέχισε εξηγώντας τους λόγους που το Top 16 είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με τις ανατροπές να καραδοκούν σε κάθε ευκαιρία, ενώ επανέλαβε πως όλα μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος και αυτής της φάσης.

«Το TOP-16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών και μπορείτε να τα δείτε όλα. Πρέπει να τα περιμένετε όλα. Είδατε τι έγινε στην Πόλη στο ματς της Αναντολού Εφές με την Αρμάνι και τι καλάθι μπήκε στο τέλος, είδατε πόσο πάλεψε η Μάλαγα χθες στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είδατε πως πέρασε η Γαλατάσαραϊ από το Μόναχο, αλλά και την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Παρτιζάν την προηγούμενη αγωνιστική. Στο TOP-16 όλα μπορεί να συμβούν. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν έπαιξε καλά σήμερα, αλλά το ΤΟP-16 είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να δείτε τραυματισμούς που θα αλλάξουν ισορροπίες, να υπάρχει κακός τρόπος σκέψης και προσέγγισης ενός ματς, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα σε ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε και ένα ακόμα ευχάριστο, καθώς είδε τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος έλειπε όλο το προηγούμενο διάστημα να επιστρέφει και να δείχνει σε καλή κατάσταση, κάτι που του λύνει τα χέρια ενόψει της συνέχειας. «Ο Πέτγουεϊ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, κρίσιμος θα έλεγα, όπως και για τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε, εύχομαι να έχει υγεία, επέστρεψε και μας βοήθησε πάρα πολύ», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς για τις πολλές μετακινήσεις και την κόπωση που επιφέρουν, ο προπονητής των Πρωταθλητών Ευρώπης, σχολίασε:

«Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια και το γεγονός πως για αρκετές εβδομάδες δεν θα έχουμε ταξίδι, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Αυτή είναι η ζωή μας, παίζουμε παντού και θέλουμε να το διασκεδάζουμε».

Κληθείς, τελος, να σχολιάσει την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στην Βιτόρια, ο κ. Μπαρτζώκας συμπλήρωσε: «Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική σήμερα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Λαμποράλ Κούτσα και καλή τύχη στο παιχνίδι με τη Φουενλαμπράδα που ξέρω πως είναι αρκετά κρίσιμο».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.