«Her World, her Rules» και «Τρίποντα στα σχολεία»

Written by  Ιουν 02, 2021

Δύο προγράμματα τα οποία φέρνουν αγόρια και κορίτσια κοντά στο μπάσκετ βρήκαν θερμή υποδοχή στις περιοχές της Μάνδρας, της Νίκαιας, της Λάρισας και του Βόλου.

Κοντά στα παιδιά σε Νίκαια και Μάνδρα

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την πορτοκαλί μπάλα υπό το βλέμμα της Εβίνας Μάλτση, που βρέθηκε κοντά τους και τα έφερε πιο κοντά στο μπάσκετ με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Από την ομοσπονδία συμμετείχε ακόμη ο Θωμάς Χαρμπαλής. Στη Μάνδρα τη δική τους συμβολή είχαν οι Μακρής Ι., Παπασάββας Ηλ., Παπαβασιλείου Ι., Παπουτσης Γ., Παππά Α., όπως και ο διευθυντής του σχολείου Ε. Καλούδης. Στη Νίκαια αντίστοιχα οι Μακρής Ι., Χατζηπαυλίδης Ε. (Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Νίκαιας), Παναγόπουλος Ν. (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δ. Νίκαιας), Χατζηπαυλίδης Β., Ζαρρή Μ., καθώς και η Διευθύντρια του σχολείου Α. Αντωνάκου.

Στο πρόγραμμα «Her World Her Rules» πήραν μέρος 124 κορίτσια, ενώ στο «Τρίποντα στα Σχολεία» 101 αγόρια.

Σημαντική παρουσία σε Λάρισα και Βόλο

Κλιμάκιο ομοσπονδιακών προπονητών συνεργάστηκε με τοπικούς προπονητές για την ταυτόχρονη εφαρμογή δύο προγραμμάτων, του «Μπάσκετ για κορίτσια στα Σχολεία» και του «Τρίποντα στα Σχολεία» σε δύο ακόμη περιοχές: Στη Λάρισα και στο Βόλο. Πιο κοντά στο μπάσκετ ήρθαν 117 κορίτσια και 98 αγόρια από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και το 15ο και 24ο Δημοτικό Σχολείου Βόλου.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των Διευθυντών των Σχολείων, Στ. Σίμο (13ο Λάρισας), Στ. Σιάτρα (15ο Βόλου) και Κ. Γαϊτανά (24ο Βόλου).

Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές που συμμετείχαν ήταν οι Θωμάς Χαρμπαλής, Ιωάννης Καρακατσούνης και Αφροδίτη Αραπατσάνη (που είναι και συντονίστρια Θεσσαλίας). Επιπλέον συμμετείχαν οι προπονητές: Ασημίνα Κουτσουνούρη (σε Λάρισα και Βόλο), Αχιλλέας Ζυγγελόπουλος, Νίκος Φλώρος και Δημήτρης Καλέτσιος (σε Λάρισα), Περιφερειακή Προπονήτρια Ελένη Παπαθανασίου, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Ρούσσης, Αθηνά Κατή και Βάσω Ζιώγου (σε Βόλο).

Από πλευράς ΕΣΚΑΘ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Ζέϊκος και οι δύο έφοροι ανάπτυξης, Ζήσης Δότας (αγόρια) και Ευγενία Φραγκούλη (κορίτσια).

Στο Βόλο, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου παρέστη, ως συνήθως, για τις τυχόν πρώτες βοήθειες.

Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των διευθυντών. Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν.

*Δείτε το άλμπουμ «Τρίποντα στα Σχολεία» https://www.facebook.com/media/set/?vanity=HellenicBasketBallFederation&set=a.165427425593173

*Δείτε το άλμπουμ “Her World, Her Rules” https://www.facebook.com/media/set/?vanity=HellenicBasketBallFederation&set=a.165423045593611

Πηγή και φωτό: basket.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.