Νίκη με Ηλυσιακό και θετικό ντεμπούτο για Μουν

Written by  Ιαν 27, 2014

Με το μυαλό στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μάλαγα στο ΣΕΦ για την Πέμπτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Ηλυσιακό με 83-73 για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τον Τζαμάριο Μουν να κλέβει τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων».

 

Εκτός δωδεκάδας για να ξεκουραστούν από τα συνεχή παιχνίδια έμειναν οι Ματ Λοτζέσκι και Μπράιαντ Ντάνστον, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος με την απόκτηση του Τζαμάριο Μουν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ δίπλα τους βρέθηκε και ο Έισι Λο, ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ, όπου είχε πάει για να εξεταστεί καλύτερα ο τραυματισμός του. Ο Αμερικανός γκαρντ, μάλιστα, τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τη διοίκηση προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή του. Από την πλευρά των φιλοξενουμένων, τα προβλήματα ήταν σημαντικά, αφού εκτός από τους Σμιθ και Άντερσον, οι οποίοι αποχώρησαν από την ομάδα, Καυκής, Χατζής και Δορκοφίκης αγωνίστηκαν χωρίς προπονήσεις, λόγω ίωσης που αντιμετώπισαν στην διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πολλά νέα πρόσωπα και παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής μια που η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν ήταν τέτοια που ο Ολυμπιακός να νοιώσει απειλή. Παρ’ όλα αυτά, οι Πρωταθλητές Ευρώπης φαίνεται πως υποτίμησαν τον Ηλυσιακό και μπήκαν πολύ χαλαρά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να δώσουν την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πάρουν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.

Με τον πολύπειρο Νίκο Χατζή να μην χάνει σουτ σημειώνοντας 15 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με 11-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου, ενώ με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά. Απέναντί τους, ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος, νευρικός –χαρακτηριστικές οι δύο τεχνικές ποινές σε Σπανούλη και Μπαρτζώκα για διαμαρτυρία – και χωρίς καθαρό μυαλό. Ο Ηλυσιακός ανέβασε τη διαφορά στο +15 (19-34 στο 16’) προκαλώντας… εγκεφαλικά στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέποντας την ομάδα του εγκλωβισμένη στην ζώνη των φιλοξενούμενων, ρίσκαρε χρησιμοποιώντας νεανική, γρήγορη και αθλητική πεντάδα με Μάντζατη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Μουν και Σίμονς στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου και δικαιώθηκε. Ο Τζαμάριο Μουν στο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, αν και μπήκε μουδιασμένος, βρήκε γρήγορα τα πατήματά του και έκλεισε το ημίχρονο με 10 πόντους, έχοντας κερδίσει αρκετές μάζες στο ριμπάουντ και χαρίζοντας όμορφες φάσεις από το πλούσιο σε θέαμα ρεπερτόριό του.

Με τον Αμερικανό να δίνει ώθηση στην ομάδα του, τον Κώστα Σλούκα να οργανώνει καλύτερα το παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να «σφίγγει» την άμυνά του, οι Πρωταθλητές Ευρώπης μείωσαν τη διαφορά φέρνοντάς την στο τέλος του ημιχρόνου στην μικρότερη τιμή της (39-40).

Έχοντας πια επιστρέψει στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην τρίτη περίοδο και σταδιακά έχτισε μια μικρή διαφορά, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει πάρει μπροστά στο σκοράρισμα. Ο Ηλυσιακός, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά μαχητικός και με καλά ποσοστά από την περιφέρεια έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου που έφερε τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται με 64-58.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα, παίρνοντας τη νίκη με 83-73 και επέστρεψε στις νίκες και στο ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον στρέφεται στη μεγάλη αναμέτρηση με την Μάλαγα την Πέμπτη στο ΣΕΦ.

Παίκτης της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό ήταν ο Τζαμάριο Μουν, ο οποίος στο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα σημείωσε 15 πόντους με πολύ καλά ποσοστά, έδωσε ενέργεια και θεαματικές φάσεις με πολλά καρφώματα και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Από την Ηλυσιακό, ο Νίκος Χατζής απέδειξε ότι ακόμα κι αν τα χρόνια έχουν περάσει, παραμένει ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο πολύπειρος γκαρντ βοήθησε τους φιλοξενούμενους να μείνουν κοντά στο σκορ και να κερδίσουν τις εντυπώσεις απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 39-40, 64-58, 83-73

Συνολική στατιστική:

Ολυμπιακός: 26/41 δίποντα, 7/29 τρίποντα, 10/17 βολές, 15-14 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 12 κλεψίματα, 17 λάθη

Ηλυσιακός: 18/28 δίποντα, 7/19 τρίποντα, 16/22 βολές, 21-8 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 8 κλεψίματα, 25 λάθη

Έτοιμος για νέο σερί με Ηλυσιακό

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.