Μπορεί και χωρίς… Σπανούλη!

Written by  Ιαν 30, 2014

Τι κι αν ο αρχηγός του έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του από τότε που ήρθε στο λιμάνι; Ο  Ολυμπιακός είχε ενέργεια, ταχύτητα, δύναμη και με πολύ καλή άμυνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού επικράτησε της Μάλαγα με 73-55 για την πέμπτη αγωνιστική του Top 16 και επέστρεψε σε θετικό πρόσημο (3-2) την παρουσία του στον όμιλο.

 

Στο ΣΕΦ μπορεί να μην έγινε soldout, όπως στα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια στο Top 16, όμως, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού γέμισαν το γήπεδο και δημιούργησαν από νωρίς μία θερμή ατμόσφαιρα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά τον αγώνα με εμφανή πρόθεση να παίξουν μέσα από τη ρακέτα, όπου στην αρχή του παιχνιδιού, ο Σέντρικ Σίμονς ήταν καλός, σκοράροντας συνεχόμενους πόντους, μαζεύοντας ριμπάουντ και κάνοντας καλά μπλοκ άουτ. Από την άλλη, η Μάλαγα με αιχμή των Κάνερ-Μέντλεϊ, απέναντι στον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν σωστές άμυνες, πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου (8-13).

Με την είσοδο των Πέτγουεϊ και Ντάνστον στο παρκέ, ο Ολυμπιακός απέκτησε αλτικότητα και γρήγορα πόδια που τον βοήθησαν να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσια και η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 17-17.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο δεύτερο δεκάλεπτο και, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν ελεύθερο και γρήγορο μπάσκετ, ήταν εντυπωσιακά άστοχες. Ο Ολυμπιακός γύριζε καλά τη μπάλα στην επίθεση, ωστόσο, είτε το μακρινό σουτ δεν έβρισκε πάντα στόχο, είτε οι άμυνες της Μάλαγα ήταν καλές, με αποτέλεσμα ο παίκτης που έπαιρνε τη μπάλα μέσα στη ρακέτα να ήταν συνήθως εγκλωβισμένος από δύο ή περισσότερους παίκτες. Παρ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια μικρή διαφορά στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου, την οποία κατάφεραν να διατηρήσουν ως το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τους Πρωταθλητές Ευρώπης να προηγούνται με 37-31.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερη διάθεση να τρέξει στην τρίτη περίοδο και το κατάφερε βελτιώνοντας, παράλληλα, και τα ποσοστά του. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο των ριμπάουντ, όπως ήταν πάντα η επιθυμία του Γιώργου Μπαρτζώκα και με καλή κυκλοφορία της μπάλας ανέβασαν σταθερά τη διαφορά, η οποία έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο στο 27’.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν πάρει πια τα ηνία του αγώνα και με την ενέργεια που έδωσε κυρίως ο Στράτος Περπέρογλου που έβγαλε εξαιρετικές άμυνες, ενώ με ατομικές ενέργειες στην επίθεση πέτυχε γρήγορους πόντους, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 55-41.

Με τα πόδια λυτά πλέον, αφού ο στόχος της νίκης είχε επιτευχθεί, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν τη διαφορά και να πάρουν τη νίκη με   που τους φέρνει στο 3-2 στον πέμπτο όμιλο και, παράλληλα, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό πρόγραμμα, δίνει τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στον στόχο της κατάληψης μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του ομίλου.

Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να έμεινε μόλις στους δύο πόντους, τους οποίους, μάλιστα, πέτυχε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει σκοράρισμα από πολλούς παίκτες του και να μην δυσκολευτεί να κάμψει την αντίσταση της ισπανικής ομάδας. Πρίντεζης με 14, Περπέρογλου με 11 και Ντάνστον με 12 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων που πλέον στρέφονται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με την Αναντολού Εφές και στόχο μία ακόμα νίκη πριν από μία ακόμα μεγάλη μάχη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11, Σλούκας 2, Κόλινς, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 6, Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 7

Μάλαγα: Σαμπόνις, Βιντάλ, Ουρτασούν 8, Σουάρεζ, Γκρέιντζερ 1, Βάσκεθ 4, Τούλσον 5, Κουζμίσκας 8 Ντράγκιτς 5, Χέτσαϊμερ 4, Κάνερ-Μέντλεϊ 9, Στίματς 8

Συνολικά στατιστικά:

Ολυμπιακός: 22/47 δίποντα, 5/18 τρίποντα,12/16 βολές, 23-21 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 6 κοψίματα, 5 κλεψίματα, 11 λάθη

Μάλαγα: 16/49 δίποντα, 5/12 τρίποντα, 8/10 βολές,21-15 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 5 κοψίματα, 3 κλεψίματα, 13 λάθη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.