Στην 6η θέση του κόσμου η ελληνική ομάδα Cheer Jazz

Written by  Απρ 28, 2022

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι ελληνικές ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20-21-22 Απριλίου 2022, στο ESPN Wide World of Sports Complex του Ορλάντο της Αμερικής. 

Η ομάδα Senior Cheer Jazz του αθλητικού συλλόγου «Ελληνικό Αστέρι» από την Θεσσαλονίκη, κατέκτησε την 6η θέση στον κόσμο, με τις Αμερική, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο να βρίσκονται στο βάθρο των μεταλλίων.  

Στη δεύτερη ελληνική συμμετοχή, το ζευγάρι Καραμυτηλιού-Σιμεωνίδου, ομοίως από την Θεσσαλονίκη, στην κατηγορία Cheer Freestyle Pom, κατάφερε και πήρε την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης, αλλά τερμάτισε στην 11η θέση με τις Ιαπωνία, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο να κατακτούν αντίστοιχα τα μετάλλια.  

«Και οι δύο ελληνικές συμμετοχές, παρουσίασαν εξαιρετικές χορογραφίες, εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση, έλαβαν μέρος 3.000 αθλητές και αθλήτριες από 51 χώρες και 117 ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης 

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής για κάθε αθλητή, προπονητή και παράγοντα του cheerleading. Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading που μας έδωσε τη δυνατότητα να το ζήσουμε. Είναι διπλά περήφανος για την θέση και την εμφάνιση του ζευγαριού μας, παρά τον τραυματισμό τους, αλλά και τεράστια επιτυχία των αθλητών και αθλητριών της ομάδας του Jazz και των προπονητών τους. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς των παιδιών μας που καταφέρνουν με κόπο να στηρίζουν τα όνειρά τους», ανέφερε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, υπεύθυνος του συλλόγου Ελληνικό Αστέρι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Κωσταντίνος Αθανασιάδης. 

Η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ευαγγελία Κρητικού, δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που ο σύλλογος Ελληνικό Αστέρι είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading κερδίζοντας σημαντικότατες διακρίσεις. Εύχομαι στο μέλλον όλες οι ελληνικές ομάδες όταν προκρίνονται σε τόσο σπουδαίες διοργανώσεις να έχουν την δυνατότητα να παραβρίσκονται. Το άθλημά μας γνωρίζει τεράστια άνθιση και κοινός στόχος όλων μας είναι η προσέλκυση χορηγών οι οποίοι θα βοηθήσουν τις ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους αρχής γενομένης με τους επερχόμενους Ευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν 1-3 Ιουλίου στην Αθήνα».  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.